Shawn Rhoden je preminuo u 46. godini života

 COLLOT/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Collot/Sipa Press/Profimedia
SRCE NIJE IZDRŽALO

Sportaš koji je ispisao povijest preminuo u 46. godini, život su mu obilježili depresija i seks skandal

Preminuo je američki bodybuilder Shawn Rhoden, a za sada se kao uzrok navodi srčani udar
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2021. 22:16

Američki bodybuilder Shawn Rhoden je preminuo u 46. godini života. Rhoden je 2018. godine došao u fokus nakon što je postao najstariji pobjednik Mister Olympia. Amerikanac je najprestižnije natjecanje u ovom sportu osvojio sa 43 godine i pet mjeseci.

Prve informacije govore kako je Rhoden preminuo od srčanog udara. Amerikanac se tijekom života borio s depresijom, a nakon što mu je umro otac postao je i ovisan o alkoholu. Usprkos tome, 2010. se vratio natjecanju da bi osam godina kasnije osvojio Mr. Olympia.

O njemu je nakon toga sjimljen i dokumentarac u kojem je otrkio kako je s dna stigao do vrha. Iako je izgledalo kao da je svoj život vratio na pravi put, godinu dana nakon osvajanja prestižne titule je upao u nove probleme.

Te 2019. godine je optužen da je seksualno uznemiravao jednu mladu bodybuildericu što je rezultiralo njegovom suspenzijom iz svih natjecanja pod okriljem IFBB-a, Međunarodne bodybuilding i fitness federacije. Te optužbe do njegove smrti nisu ni opovrgnute ni dokazane.

Linker
25. travanj 2024 04:33