[E]RAHEL PATRASSO/AVALON/PROFIMEDIA
STIGLA JE POTVRDA

Sprema se spektakl na mjestu koje će Vatreni zauvijek pamtiti, a Modrićev dom mogao bi biti idući

Potpredsjednik lige naglasio je kako bi se utakmica u Madridu mogla održati već 2025. godine
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 14. prosinac 2023. 17:50

National Football League (NFL) nastavlja s gostovanjima van Sjedinjenih Američkih Država. Nakon što je ove sezone organizirano pet europskih gostovanja, tri u Londonu i dva u Frankfurtu, za iduću godinu u planu je širenje na Južnu Ameriku.

Datum i vrijeme odigravanja utakmice još nije poznato, ali ono što je sigurno je da će se održati u brazilskom São Paulu na Corinthians Areni. Stadion je to koji je hrvatskoj publici dobro poznat kao mjesto otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine kad su Vatreni poraženi od Brazila 1:3.

Jedan od kandidata za NFL utakmicu bio je i madridski Santiago Bernabeu, ali Amerikancima je za sad u fokusu odlazak na novi kontinent. Peter O‘Reilly, izvršni potpredsjednik NFL-a za klupska poslovanja, međunarodna i ligaška događanja, naglasio je kako je moguće da se to dogodi već 2025. godine.

Utakmica u Brazilu 2024. trebala bi biti samo početak planova NFL-a za igranje u više međunarodnih gradova. Vlasnici lige danas su tako donijeli odluku koja prisiljava momčadi da igraju međunarodnu utakmicu svake četiri godine što znači da bi NFL mogao zakazati čak osam međunarodnih utakmica počevši od 2025. godine.

Linker
26. travanj 2024 04:49