StoryEditor
 Matija Djanjesic / CROPIX
BEZ MILOSTI I PREMA SUCIMA

'SRBI SU UBILI VATERPOLO!' HRVATSKA LEGENDA BEZ DLAKE NA JEZIKU: 'Pa tko je mogao očekivati ovakvu igru Srbije!? I kako on može suditi ovako tešku..?'

Gledao sam utakmicu s tribina jer sam morao doći u Barcelonu uživo vidjeti naše Barakude. I odmah isprika na početku, svima, možda ću biti malo preemotivan, jer ovo pišem još vruć nakon utakmice, još uvijek jako friški... PIŠE: DUBRAVKO ŠIMENC
Autor: Dubravko ŠimencObjavljeno: 27. srpanj 2018. 10:13

Izgubili smo isključivo zahvaljujući lošoj realizaciji igrača više, kada smo se trebali vraćati to nismo uspijevali realizirati. Kod 2:2 smo imali igrača više, pa nismo realizirali, jednom čak i dva igrača više, no lopta nije htjela u gol.

Očekivali smo tvrdu utakmicu, ali ovakav način igre srpske reprezentacije ipak nitko nije mogao očekivati. Jednostavno su jučer ubili vaterpolo u Barceloni na EP-u. Također, moram odmah reći, po tko zna koji puta, i suci su nasjeli na njihov način igre. Čudim se tu prvenstveno Rusu Naumovu, koji ipak ima nekog iskustva, za razliku od Poljaka, za kojega gotovo da i nisam čuo. Uostalom, pa gdje je poljski vaterpolo u Europi, kako on može suditi ovako teška i jaka i neizvjesna polufinala? Trebat će se smiriti, iako će biti jako teško, pokušati barem osvojiti broncu, što mislim da svakako možemo, nama treba medalja u ovom trenutku i nadam se da će igrači smoči snage i koncentracije da je na kraju i osvoje.

Renato Branđolica
 

Kada je Fatović bio isključen to mi je nekako izgledalo kao početak kraja, uostalom toliko dvostrukih isključenja na jednoj utakmici ja to ne pamtim, ali to također dovoljno govori o sucima i njihovom kriteriju. Kojeg zapravo nisu imali, pa su baš zato pribjegavali takvim sumljivim rješenjima.

No, unatoč tome imali smo prilika, pogotovo u trećoj četvrtini nada smo znali da oni gube snagu, ali nažalost nismo to iskoristili. Bilo je šanse za stići i na kraju druge četvrtine, u trećoj smo jako dobro igrali, dobivali isključenja ali nije bilo dobre realizacije.

U ovakvim se utakmicama vidi koliko nam fali Sandro Sukno, on zna u datom trenutku pronaći rješenje, a na kraju smo ostali bez Fatovića zbog isključenja. I za kraj ne bih rekao da smo bili nervozni, mislim da su sve reakcije s klupe bile jako dobre, a tu mi je jako žao što je Tucak dobio isključenje, apsolutno bez veze, što će nas koštati da bez njega igramo u posljednjoj utakmici za broncu. Jer ono što su Srbi radili našim centrima to je nevjerojatno. Dobivali smo izbačaje tek krajem napada.

​Još jednom, moram se dotaknuti suđenja za kraj, jer o njemu puno i često pričamo ali u tom segmentu nikako ne kreće nabolje, oni kao da ne mogu pratiti taj vrhunski razvoj igrača, trenera i same igre, i zapravo su za ovakve utakmice bili apsolutno nedorasli.

Linker
17. lipanj 2020 18:35