JACK GUEZ Afp
DVIJE DOŽIVOTNE KAZNE

Stravični detalji: Bivši olimpijac ubio djevojku i bacio je s nadvožnjaka, koristio sedativ za konje

Slučaj je zaprepastio SAD, gdje se zahtijeva bolja zaštita za žrtve obiteljskog nasilja
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2023. 19:02

Félix Verdejo, boksačko čudo koje je nekoć predstavljeno kao sljedeća velika portorikanska zvijezda ovog sporta, u petak je osuđen na dvije doživotne kazne zatvora nakon što je proglašen krivim za jezivo ubojstvo svoje 27-godišnje trudne djevojke.

Savezni sudac osudio je Verdeja nakon emotivnih govora obitelji Keishle Rodríguez, ubijene u travnju 2021.

Verdejo je u srpnju proglašen krivim za otmicu koja je dovela do smrti i za izazivanje smrti nerođenog djeteta. Bivši boksač htio je nagovoriti djevojku da pobaci, a nakon nesuglasica, Verdejo je u društvu prijatelja Luisa Antonija Cádiza oteo djevojku i udarao je šakom u lice, a zatim joj ubrizgao nepoznatu supstancu.

Obdukcija je kasnije otkrila da je Keishla imala sedativ korišten na konjima i drugim životinjama u svom tijelu. Muškarci su potom upotrijebili žice kako bi joj vezali ruke i noge prije nego li su je bacili s nadvožnjaka u rijeku.

Prijatelj je kasnije anonimno nazvao broj hitne pomoći i rekao gdje je tijelo koje je pronađeno 1. svibnja 2021., dva dana nakon što ga je Verdejo bacio u vodu.

Međutim, mrtvozornik je sudu rekao da je Keishla još uvijek bila živa kad je bačena u jezero. Prijatelj, koji je surađivao s vlastima i priznao krivnju u studenom prošle godine, služit će 30-godišnju zatvorsku kaznu.

Slučaj je zaprepastio američku javnost, tim više što su mnogi zahtijevali veću zaštitu za žrtve obiteljskog nasilja.

Verdejo je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i te je godine postao profesionalni boksač. Pobijedio je u svoje prve 23 borbe zaredom i nekoliko ga je publikacija, uključujući Guardian, označilo potencijalnim nasljednikom Miguela Cotta i Felixa Trinidada u dugom nizu portorikanskih boksačkih superzvijezda .

Karijeru u lakoj kategoriji završio je s omjerom 27-2, uz 17 nokauta.

Linker
08. svibanj 2024 15:36