ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
INCIDENT S TOUR DE FRANCEA

Sudit će se gledateljici koja je kriva za masovni pad: Tereti ju se za ugrožavanje života

Gledateljica je pobjegla s mjesta događaja, ali se nekoliko dana poslije sama prijavila policiji
Piše: HinaObjavljeno: 13. listopad 2021. 21:11

Gledateljica koja je svojim neopreznim ponašanjem uzrokovala pad velikog broja biciklista u prvoj etapi ovogodišnjeg Tour de Francea odgovarat će u četvrtak pred sudom u Brestu za svoje djelo.

U trenutku kad se glavna skupina biciklista približavala na ravnom dijelu ceste, ona je došla do samog ruba kolnika i leđima okrenuta nadolazećoj koloni istaknula kartonski transparent na koji je velikom brzinom naletio njemački vozač Tony Martin, izgubio ravnotežu i pao, što je uzrokovalo lančani reakciju i padove među onima koji su dolazili iza njega.

Gledateljica je pobjegla s mjesta događaja, ali se nekoliko dana poslije sama prijavila policiji. Između ostaloga, optužena je za neodgovorno nanošenje ozljeda te ugrožavanje ljudskih života.

Francuski dnevnik Le Parisien objavio je izjavu državnog tužitelja u kojoj je otkrio da je tijekom ispitivanja okrivljena rekla da osjeća sram zbog onoga što je učinila.

Organizatori Tour de Francea su odlučili da neće inicirati pokretatanje sudskog postupka protiv gledateljice, ali je to učinilo Udruženje profesionalnih biciklista (CPA).

Linker
14. kolovoz 2022 09:14