Fran i Katarina Peterlin
 Privatna arhiva
PROBLEMI S PLANOVIMA

FOTO: Svadba hrvatskog reprezenativca uspjela iz drugog pokušaja: Umjesto 250, bilo je ‘samo‘ 130 svatova

Na blagdan Velike Gospe i svoj rođendan oženio se hrvatski odbojkaški reprezentativac Fran Peterlin
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 17. kolovoz 2020. 12:09

Fran Peterlin, hrvatski odbojkaški reprezentativac koji posljednje dvije sezone igra za slovenskog prvoligaša Salonit Anhovo iz Mosta ob Soči, u subotu je na blagdan Velike Gospe odradio dvostruko slavlje - proslavio je 27. rođendan, ali se i oženio, iz drugog, ponovljenog pokušaja. E sada, zašto ponovljeni pokušaj?


Zato jer je svadba s njegovom dugogodišnjom zaručnicom Katarinom, profesoricom biologije i kemije koja radi u osnovnoj školi, bila zakazana za 1. svibnja, no Fran i Katarina su je morali otkazati zbog tadašnjih uznapredovanih pandemijskih mjera oko koronavirusa. Svadbe su tada, naime, bile zabranjene, točnije, sva javna okupljanja s više od 50-ak ljudi...

image
Fran i Katarina Peterlin
Privatna arhiva

Fran je to nekako tada još i sportski primio, Katarina pak malo teže, jer dolazi iz tradicionalne obitelji hercegovačkih korijena gdje svadba sama po sebi mora biti mnogoljudna. Stoga nije dolazila u obzir “samo registracija braka” u užem krugu obitelji, već su vjenčanje prolongirali za 15. kolovoza, datum Franova rođenja.

Slavlje u Kraljevu Vrhu

- I sada smo strepjeli do posljednjeg trenutka, jer se o svadbama i nadalje puno govori kao potencijalnim žarištima koronavirusa. Pogotovo se posljednjih dana jako povećao broj zaraženih, tako da nismo baš mirno spavali - govori nam “dan poslije” Fran, vraćajući se iz Kraljeva Vrha nadomak Zagreba gdje je održano svadbeno slavlje.

image
Fran i Katarina Peterlin
Privatna arhiva


- Uza sve epidemiološke mjere - odmah nadodaje - da ne bi bilo zabune.

U iščekivanju vikenda

- Vrijeme nas je poslužilo, kiša je pala kada smo bili u crkvi, a prestala kada smo izašli, i stvarno je bilo sve kako smo zamislili - još je, s razlogom, pun dojmova hrvatski odbojkaški reprezentativac kojem, nažalost, na svadbi nisu mogli prisustvovati i njegovi suigrači iz nacionalne vrste.


- Nažalost, svima su već počele pripreme, tako da nisu mogli doći. Zato smo prvotno i zamislili svibanj, jer su tada mahom već u Hrvatskoj. Bili su tek oni koji su se oprostili od aktivnog igranja, Zelenika, Šmitlehner, Rendić... Zapravo, puno ljudi nije došlo, od zamišljenih 250 bilo je 130, sigurno na radost stožera epidemiološke službe - našalio se na kraju Fran koji će na svadbeno putovanje u Sloveniju, u dolinu Soče.


No, na nekoliko dana samo, jer od srijede već počinje s treninzima u Anhovu. Katarina će pak ostati do početka školske godine, a onda... Vikendi će postati najiščekivaniji dani u tjednu.

Linker
12. ožujak 2024 09:32