Klete Keller nije ni pokušao sakriti identitet
 SCREENSHOT TOWNHALL
U društvu huligana

Sve za Donalda Trumpa: Olimpijski pobjednik zbog izgreda ostao bez posla, a prijeti mu i uhićenje

Nije ni pokušao sakriti svoj identitet, ušao je u Kapitol odjeven u jaknu američke reprezentacije
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 18:05

Protiv bivšeg američkog plivača Kletea Kellera (38), osvajača pet olimpijskih medalja, podignute su tri optužnice nakon što je otkriveno da je bio među izgrednicima koji su prošli tjedan nasilno ušli u Kapitol SAD-a, zgradu u kojoj se održavaju sjednice Kongresa.

Snimke potvrđuju da je Keller bio među huliganima koji su potaknuti govorom aktualnog predsjednika Donalda Trumpa provalili u zgradu u nastojanju da spriječe potvrđivanje Joea Bidena za novog predsjednika. Identificiran je na temelju snimke koju je objavila konzervativna web stranica Townhall.

Keller nije ni pokušao sakriti svoj identitet, ušao je u Kapitol odjeven u jaknu američke olimpijske reprezentacije i bez maske. Optužen je za ometanje policije u provođenja zakona, upad u štićenu zgradu u koju se ne može ući bez posebne dozvole, te nasilno ponašanje i remećenje javnog reda i mira. Koštalo ga je to i posla u tvrtki za nekretnine Hoff & Leigh u Coloradu, u kojoj je radio tri godine.

“Hoff & Leigh podržava pravo na slobodu govora i zakonit prosvjed, ali ne možemo odobriti postupke koji krše vladavinu zakona”, priopćila je tvrtka.

Kellerovi sportski kolege s kojima je razgovarao New York Times nisu iznenađeni njegovom prisutnošću u Washingtonu. Otkrili su kako je na svojim sada izbrisanim računima na društvenim mrežama redovito izražavao podršku Trumpu, a u studenom je na objavio i fotografije s prosvjeda nakon izbora.

Keller je osvojio zlatne olimpijske medalje u Ateni 2004. i Pekingu 2008., kao član štafeta na 4x200 m slobodno u kojima je bio i Michael Phelps. U kolekciji ima još jedno štafetno srebro, te dvije bronce na 400 m slobodno.

Linker
27. travanj 2024 22:23