MITCHELL LEFF Afp
KAKVE BROJKE

Šveđanin srušio nevjerojatan rekord u najjačoj ligi svijeta, dvaput zaredom dao tri gola uz tri asista

Odigrana je i repriza lanjskog finala lige, Dallas je uspio nadigrati Tampu.
Piše: HINAObjavljeno: 26. ožujak 2021. 09:55

Hokejaš New York Rangersa Šveđanin Mika Zibanejad upisao se u povijest NHL lige postavši prvi igrač koji je u dvije uzastopne utakmice protiv istog suparnika zabio tri gola i dodao tri asistencije.

Zibanejad je u četvrtak predvodio Rangerse u 8-3 pobjedi protiv Philadelphia Flyersa postigavši tri gola uz tri asistencije. Isto je učinio i 17. ožujka u pobjedi 9-0 protiv istog kluba.

Šveđanin je tako postao prvi igrač koji je sakupio šest ili više bodova u uzastopnim utakmicama protiv jednog protivnika u istoj regularnoj sezoni.

"Lijepo je kada možeš na ovaj način pomoći momčadi. Sjajan je osjećaj kad pobijediš i u pobjedi daš svoj doprinos," kazao je 27-godišnji Zibanejad kojem je otac Iranac, a mama Finkinja.

Zibanejad je prošle sezone zabio 41 gol u 57 susreta, no ove je sezone u prvih 27 utakmica zabio samo tri gola. No sve se promijenilo u susretima protiv Flyersa.

"Ne znam je li sumnja u sebe prava riječ, ali očito je to bila borba za mene da ubacim pak u mrežu", rekao je. "Vjerujem kako će sada biti bolje".

U pobjedi protiv Flyersa rekord, ali franšize, je upisao i Adam Fox s pet asistencija. Ryan Strome dodao je pogodak i tri asistencije, Pavel Buchnevich je postigao dva pogotka, a K'Andre Miller i Filip Chytil po jedan pogodak za Rangerse koji su upisali treću uzastopnu pobjedu.

U suparničkim redovim Kevin Hayes i Sean Couturier imali su po jedan gol i asistenciju, a Claude Giroux je također, postigao pogodak.

U reprizi lanjskog finala Dallas Starsi su pobijedili prvaka Tampa Bay Lightning sa 4-3.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je Tampa vodila 2-0, Dalas je potom zabio tri gola za preokret. Gosti su izjednačili na 3-3, da bi Roope Hintz golom minutu i pol prije kraja donio bodove domaćinu.

Hintz je uz pogodak imao i dvije asistencije, Joe Pavelski je također, imao gol i dvije asistencije, a među strijelce su se upisali i Jason Robertson, te Miro Heiskanen. Za NHL prvake zabili su Yanni Gourde, Alex Killorn i Ondrej Palat.

Dallas je trenutačno na sedmom mjestu divizije Central, dok je Tampa na vodećoj poziciji u istoj diviziji.

Nashville Predatorsi su pobijedili Detroit Red Wingse sa 7-1 na krilima Rocca Grimaldija koji je postigao četiri gola. Grimaldi je prva tri gola zabio u prvih devet minuta utakmice što je najbrži hat trick igrača Predatorsa u povijesti momčadi.

Linker
19. travanj 2024 20:20