MARKKU ULANDER/AFP
Biatlon

Šveđanka Öberg pobjednica sprinta održanog u Finskoj, to joj je četvrta pobjeda u Svjetskom kupu

Drugoplasirana Francuskinja Anais Chevalier-Bouchet je zaostala 9.6 sekundi
Piše: HinaObjavljeno: 03. prosinac 2020. 18:55

Švedska biatlonka Hanna Öberg pobjednica je sprinta (7,5 km) održanog u četvrtak u finskom Kontiolahtiju, gdje je prošli tjedan započela nova sezona Svjetskog kupa.

Za 25-godišnju Šveđanku ovo je četvrta pojedinačna pobjeda u utrkama za Svjetski kup, druga zaredom u sprintu na stazi u Kontiolahtiju gdje je slavila i prije četiri dana, a do nje je došla bez promašaja i u vremenu od 21 minute, 11 sekundi i pet desetinki.

Drugoplasirana Francuskinja Anais Chevalier-Bouchet je zaostala 9.6 sekundi, a uspjeh Šveđanki i obitelji Öberg upotpunila je Hannina mlađa sestra, 21-godišnja Elvira, koja je uz jedan promašaj za pobjednicom zaostala 27.9 sekundi te osvojila treće mjesto, što joj je prvo pojedinačno postolje u karijeri.

Kako je u muškoj konkurenciji u današnjem sprintu pobijedio Norvežanin Tarjei Boe, a njegov mlađi brat Johannes Thingnes Boe bio treći, prvi put u povijesti biatlonskih natjecanja za Svjetski kup se dogodilo da u jednom danu na pobjedničkom postolju stoje braća i sestre.

U nedjelju će 60 najboljih biatlonki s današnjeg natjecanja nastupiti u dohvatnoj utrci (10 km), dok je u subotu na rasporedu štafetna utrka u kojoj će Šveđanke imati vrlo jake adute u sestrama Oeberg.

Biatlonci će se u subotu natjecati u dohvatnoj utrci, dok će u nedjelju na rasporedu biti štafeta.

Linker
07. svibanj 2024 00:40