ARUN SANKAR Afp
NASTAVLJA SE VELIKI SKANDAL

Svjetski prvak optužio protivnika za varanje, stigao mu odgovor: ‘Pokazao je čudnu nesposobnost...‘

Magnus Carlsen je optužio Hansa Niemanna za varanje, ali optužbe su izgleda neutemeljene
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2022. 21:06

Legendarni šahovski prvak svijeta Anatolij Karpov progovorio je o tome kako je američki šahist Hans Niemann osumnjičen za nepravednu pobjedu nad svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom.

"Gledao sam taj meč i moram reći da je Carlsen igrao jako loše. Čuo sam komentare da nije mogao izaći iz klopke nakon otvaranje meča i da nije imao šanse, ali to nije istina. Odbacujem sve verzije nepoštene pobjede Niemann. Naravno, ne možemo reći da Niemann definitivno nije koristio nečiju nedozvoljenu pomoć, ali Carlsen je iznenađujuće toliko loše odigrao uvod bijelom da je automatski završio u lošijoj poziciji. A onda je pokazao čudnu nesposobnost da se nosi s teškom situacijom koja je nastala na ploči", rekao je Karpov.

Carlsen nije završio Grand Chess Tour fazu u St. Louisu, SAD, nakon što je izgubio od Niemanna u trećem kolu turnira. Odluku o povlačenju s turnira Norvežanin je popratio objavom u kojoj odbija iznijeti svoje stavove o tom meču, jer mu prijete "velike nevolje". U šahovskom svijetu to je praktički izravna optužba za - varanje.

Linker
26. travanj 2024 07:39