VLADO KOS/CROPIX
Službeno potvrđeno

Svjetsko stolnotenisko ekipno prvenstvo otkazano nakon tri odgode: ‘Bili smo prisiljeni na takvu odluku‘

Prvenstvo se najprije trebalo održati u ožujku u Busanu ali je od tada tri puta odgađano
Piše: HinaObjavljeno: 22. prosinac 2020. 17:20

Svjetsko ekipno prvenstvo u stolnom tenisu otkazano je u utorak zbog pandemije koronavirusa nakon što je tri puta bilo odgađano.

"Nadali smo se da će se prvenstvo održati u veljači 2021. godine, ali smo prisiljeni otkazati natjecanje zbog pogoršanja situacije u svim dijelovima svijeta", stoji u priopćenju Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF).

Prvenstvo se najprije trebalo održati u ožujku u Busanu u Južnoj Koreji ali je od tada tri puta odgađano. Južnokorejske vlasti pokušavaju ograničiti javna okupljanja zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

S obzirom da se u kalendaru u 2021. godinu nalaze Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, nije bilo moguće odgoditi prvenstvo i četvrti put, dodaje ITTF.

užnokorejske vlasti su obavijestile IITF da zbog mjera koje su na snazi u toj zemlji u bliskoj budućnosti neće moći omogućiti održavanje međunarodnih sportskih natjecanja, a s obzirom da se u kalendaru u 2021. godinu nalaze Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, nije bilo moguće odgoditi prvenstvo i četvrti put, dodaje ITT

Linker
19. svibanj 2024 03:24