Giovanni Aleotti

 FOTOREPORTER SIROTTI STEFANO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Fotoreporter Sirotti Stefano/imago Sportfotodienst/profimedia
SUDJELOVAO I HRVATSKI PRVAK

Talijan Aleotti pobjednik 30. biciklističke utrke po Sloveniji

Tijekom pet dana vožnje cestama Slovenije 25-godišnji Aleotti je ostvario 10 sekundi bolje vrijeme od Bilbaoa
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2024. 15:59

Talijan Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe) pobjednik je 30. izdanja biciklističke utrke po Sloveniji vožene od srijede do nedjelje.

Tijekom pet dana vožnje cestama Slovenije 25-godišnji Aleotti je ostvario 10 sekundi bolje vrijeme od drugog Španjolca Pella Bilbaoa (Bahrain Victorious) dok je treće mjesto zauzeo Talijan Giulio Pellizzari (Bardiani-CSF) sa 26 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Posljednja etapa vožena je u nedjelju od Šentjerneja do Novog mesta u dužini od 157 kilometara te se 30-ak kilometara prije cilja činilo kako bi Bilbao uz pomoć svojih momčadskih kolega mogao nadoknaditi zaostatak za Aleottijem te mu u posljednji trenutak preoteti ukupnu pobjedu. Ipak, na kraju se to nije dogodilo, neodlučnost momčadi Bahrain Victorious za etapnu pobjedu iskoristio je irski prvak Ben Healy (EF Education-EasyPost) koji je ciljem prošao sa šest sekundi ispred skupine vozača koju su predvodili Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X Mobility) i Ekvadorac Jhonatan Narvaez (INEOS Grenadiers).

Na utrci po Sloveniji sudjelovao je i aktualni hrvatski prvak Viktor Potočki, član momčadi Ljubljana Gusto Santic, on je završio pri dnu ukupnog redoslijeda s više od sat vremena zaostatka za pobjednikom.

Linker
28. rujan 2024 13:39