Detalj s utrke Cro Race

 VOJKO BASIC Cropix
TRIJUMFIRAO U ZAVRŠNOM SPRINTU

Talijan Parisini pobjednik treće etape Cro Racea, u ukupnom poretku vodi Danac Andersen

U petak je na rasporedu četvrta etapa, 191 km dugačka dionica od Krka do Labina
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. rujan 2023. 16:53

Dejá vu na CRO Raceu. Drugu godinu zaredom hrvatska utrka postala je, naime, mjesto na kojem je jedan talijanski vozač ostvario svoju prvu profesionalnu pobjedu u životu. Lani je to bio Jonathan Milan, ovog je puta to Nicolo Parisini.

Vozaču iz momčadi Q36.5 do sada je u profesionalnim utrkama najboljim plasman bio šesto mjesto, koje je i ove i prošle godine ostvario na etapama Tour of Britain. U Hrvatskoj je dva dana ranije, na cilju u Sinju, bio na sedmom mjestu, ali Opatiju će zato pamtiti za cijeli život.

I to ne samo radi prvijenca, već i zato što je za pobjedu u završnom sprintu nadjačao dva vozača World Tour momčadi, Danca Tobiasa Andresena (DSM-firmenich) i Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious).

- Znao sam da mogu do dobrog rezultata na ovoj etapi i sretan sam što sam u tome uspio. Momčad me u završnici etape dobro pozicionirala, ali ja sam se na kraju ipak odlučio držati Mohoriča, što se pokazalo pravom odlukom - kazao je slavljenik Parisini.

Nakon što se peloton iz startnog Otočca preko Vratnika spustio do Senja, pa produžio do Novog Vinodolskog i prozujao kroz centar Rijeke - a u međuvremenu je i pobjegla i bila uhvaćena skupina od petorice bjegunaca koja je u 90 kilometara dugom bijegu najveću prednost imala samo minutu i pol - svoj pečat jurnjavi kroz opatijski krug dao je i naš Fran Miholjević.

Mladi hrvatski vozač, koji živi u Rijeci te doslovce svakodnevno trenira na cestama kojima prolazi veći dio itinerara jučerašnje i današnje etape CRO Race, lansirao je napad 7 kilometara prije kraja.

- Nije to bilo planski jer moj zadatak za etapu bio je što bolje pozicionirati svoje momčadske kolega na hupser. To sam odradio, ali kako sam se dobro osjećao onda sam odlučio držati tu poziciju - opisao je 21-godišnji Fran.

- Bilo je dosta veliki tempo pa su nastale rupe u glavnoj grupi i probao sam se odvojiti. Natjerao sam tako suparnike iz Ineosa da krenu vući ranije nego što su oni htjeli, odnosno da ih izmorim prije završnog sprinta. Mislim da sam dobro to odradio, ali nažalost nismo uspjeli uzeti etapu s Mohoričem. No, i danas idemo cestama koje dobro poznajem, pa ću tu svojim poznavanjem pokušati pomoći dečkima da uzmemo kraljevsku etapu.

Tobias Andresen ovo je drugo drugo mjesto na ovogodišnjem CRO Raceu, nakon Sinja u utorak, ali može se utješiti time što je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu s dvije sekunde ispred Parisinija, dok je treći Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X) s četiri sekunde slabijim vremenom.

Rezultati treće etape biciklističke utrke "CRO Race":

1. Nicolo Parisini (Ita/Q36.5) 3:01:35
2. Tobias Andresen (Dan/DSM-firmenich)
3. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)
4. Pavel Bittner (Češ/DSM-firmenich)
5. Orluis Alberto Aular (Ven/Caja Rural-Seguros RGA)
6 . Erik Fetter (Mađ/EOLO-Kometa)
51. FRAN MIHOLJEVIĆ (HRV/Bahrain Victorious) +2:35
86. VIKTOR POTOČKI (HRV/Ljubljana Gusto Santic) +4:52


UKUPNO:
1. Tobias Andresen (DSM-firmenich) 10:19:18
2. Nicolo Parisini (Ita/Q36.5) +2
3. Alexander Kristoff (Nor/Uno-X) +4
4. Orluis Alberto Aular (Ven/Caja Rural-Seguros RGA) +9
5. Jonas Gregaard (Dan/Uno-X) +9
6. Magnus Sheffield (SAD/INEOS Grenadiers) +10
61. FRAN MIHOLJEVIĆ (HRV/Bahrain Victorious) +3:35
66. VIKTOR POTOČKI (HRV/Ljubljana Gusto Santic) +5:04

Linker
04. svibanj 2024 11:03