Antoine Dupont

 Joly Victor/abaca/abaca Press/profimedia
ŠOK U FRANCUSKOJ

Teška ozljeda jednog od najboljih igrača svijeta. Nisu ga htjeli odmoriti, sad mora na operaciju

Dupontu je dijagnosticirana fraktura čeljusti, odnosno maksilo-zigomatični prijelom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2023. 14:30

Kapetan Francuske Antoine Dupont, jedan od najboljih svjetskih ragbijaša, prebačen je u bolnici nakon što je u susretu Svjetskog kupa s Namibijom doživio vrlo neugodnu ozljedu. Stradao je u sudaru glavama s Johanom Deyselom koji je nakon naknadne provjere snimke dobio crveni karton.

Dupontu je dijagnosticirana fraktura čeljusti, odnosno maksilo-zigomatični prijelom. Francuzi u tom susretu nisu imali nikakvih problema, svladali su Namibiju 96:0 i nastavili niz neporaženosti u natjecanju kojem su domaćini.

Međutim, izbornik Fabien Galthie ima razloga za zabrinutost, jer će njegov najbolji igrač gotovo sigurno propustiti dvoboj s Italijom 6. listopada, a pod velikim znakom pitanja je njegov nastup i četvrtfinalu protiv Republike Irske ili aktualnog svjetskog prvaka Južnoafričke Republike.

image
CHRISTOPHE SIMON/Afp

‘‘Zatraženo je mišljenje specijalista kirurga kako bi se odredila točna duljina igračeve nedostupnosti. Antoine Dupont ostaje s francuskom momčadi‘‘, priopćeno je iz francuskog ragbijaškog saveza.

Inače, vodstvo reprezentacije našlo se na udaru kritika što Duponta pri uvjerljivom vodstvu nisu povukli s terena kako bi se odmorio. Ovo je već druga teška ozljeda koja je snašla Francuze, nakon što je Romain Ntamack ozlijedio prednje križne ligamente koljena u utakmici sa Škotskom.

Linker
18. svibanj 2024 18:17