Slavlje Texas Rangersa

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
NEPOBJEDIVI U GOSTIMA

Texas Rangersi po prvi put osvojili World Series, u velikom finalu savladali su Arizona Diamondbackse

Bochy je teksašku momčad odmah u prvoj sezoni na njihovoj klupi odveo do naslova
Piše: HinaObjavljeno: 02. studeni 2023. 10:39

Igrači Texas Rangersa po prvi su put u klupskoj povijesti osvojili World Series, naslov prvaka profesionalne američke bejzbolske MLB lige, oni su u ovogodišnjem velikom finalu sa 4-1 u pobjedama svladali Arizona Diamondbackse.

U petoj utakmici igranoj u srijedu u Phoenixu Rangersi su svladali Diamondbackse sa 5-0 te tako kompletirali nevjerojatnu postezonu na gostovanjima. Naime, Rangersi su u svih 11 gostujućih utakmica u ovogodišnjem doigravanju ostvarili pobjede.

Ključnim za uspjeh u petoj utakmici pokazao se sedmi "inning" u kojemu su Rangersi poveli sa 1-0 upisavši tri uzastopna udarca protiv do tada sjajnog startnog bacača Diamondbacksa Zaca Gallena koji gostima u prvih šest izmjena nije dopustio niti jedan udarac. Preostala četiri "runa" gosti su ostvarili u posljednjoj devetoj izmjeni.

Ovo je prvi naslov za Rangerse, klub osnovan još 1961. godine u Washingtonu, a koji pod ovim imenom igra od 1972. godine. Bio im je ovo treći nastup u World Seriesu te iskupljenje za poraze iz 2010. i 2011. Za Diamondbackse ovo je bio drugi nastup u World Seriesu, a ostali su na jednom naslovu osvojenom 2001.

Za najkorisnijeg igrača World Seriesa proglašen je "shortstop" Rangersa Corey Seager, kojemu je to drugi trofej za MVP-a finala, istu je nagradu osvojio i prije tri godine kao član Los Angeles Dodgersa.

Veliki udio u osvajanju naslova Rangersa zasigurno je imao i legendarni menadžer, 68-godišnji Bruce Bochy. Bochy se umirovio 2019. godine nakon 12 sezona provedenih na klupi San Francisco Giantsa s kojima je osvojio tri naslova (2010, 2012, 2014), no Rangersi su ga uspjeli nagovoriti da se nakon tri godine pauze vrati u MLB, a Bochy ih je odmah u prvoj sezoni na njihovoj klupi odveo do naslova.

Linker
01. ožujak 2024 18:27