DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
FIJASKO

Težak menadžersko-organizacijski debakl: Vjeruje li uopće Hrgovićev tabor u sve što je izrečeno?

Nitko, nikakva riječ i opravdanje ne može prikriti da je ovo debelo ispod razine
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 09:06

Naš najbolji profesionalni boksač ili barem s najboljim rejtingom, Filip Hrgović bio je početkom srpnja odletio na pripreme u Miami, na Floridu, a sve poradi što boljih i jačih priprema za nekog od uvaženijih, uglednijih boraca. Jer, najavljivana je "velika borba " 28. kolovoza. Taj je datum već sutra. Neće biti sutra, već koji dan kasnije, 10. rujna, no pazite sad.

U austrijskom Klagenfurtu (slovenski Celovec) protiv Marka Radonjića (31) iz Cetinja, boksača s nadimkom Crnogorski čekić!? Ruku na srce - bez intoniranja himne - Crnogorac je boksač koji je za dvije klase ispod Hrgovića. Promotori će ga doduše bombastično najavljivati kao "spektakularnog boksača s omjerom 22-0 i sve nokautom". Statistički točno, no suparnici su mu bili... Bez epiteta, nije primjereno, ali svi su suparnici potpuni anonimci. Nadalje, od te 22 borbe, u čak 15 se borio s boksačima s prostora bivše države, nerijetko s istim i po nekoliko puta. Recimo, Fadil Pašalić (dvaput), Haris Radmilović (4 puta), Samir Baraković (3 puta), dok su mu ostali suparnici bili Bojan Teletina, Milan Antonić, Jasmin Hasić, Saša Nebrigić, Miloš Stević, Mladen Malešević... Dakle, shvatili ste. Filip Hrgović je daleko najzvučnije, najjače ime koje je ikada u ringu nasuprot sebe vidio Crnogorski čekić Marko Radonjić koji je svoje borbe uglavnom imao u Njemačkoj, ali naravno i u Podgorici, Nišu, Sarajevu, Tetovu u Sjevernoj Makedoniji...



Kada se pak prisjetimo da se prije koji mjesec iz Hrgovićevog tabora bila najavljivana doista velika imena iz svijeta profi-boksa poput Martina Bakolea ili Australca Dempseyja McKeana, onda nitko, nikakva riječ i opravdanje ne može prikriti da je ovo debelo ispod razine. Ovo je amaterski boks. U konačnici, borit će se Hrgović i Radonjić za pojas IBF međunarodnog teškaškog prvaka, a to pak ne znači - ništa! Možda sve ovo zvuči grubo, ali jednostavno je tako.

- To će biti velika borba između dvojice top teškaša. Imam veliko poštovanje prema Radonjiću što je prihvatio ovu borbu kada mnogi nisu htjeli. Radonjić ima dobar omjer, ali se nikada nije borio protiv nekog poput mene. Budući da je borba blizu austrijsko-slovenske granice, očekujem puno hrvatskih navijača - rekao je Filip Hrgović.

Iz samog tabora Filipa Hrgovića, menadžeri i promotori su se natjecali u nizanju pohvala, bombastičnih najava za ono što slijedi 10. rujna. Kako ne bi ispalo da nismo zabilježili i te riječi...

- Oduševljeni smo što donosimo u Klagenfurt "Borbu divova". Bit će to senzacionalna teškaška večer. Filip Hrgović je najizbjegavaniji teškaš na svijetu, a Radonjić ima perfektan omjer 22 pobjede, sve nokautom u 22 meča - veli Kalle Sauerland, jedan od uglednijih promotora u svijetu boksa koji skrbi o Hrgovićevoj karijeri.

Menadžer Eddie Hearn pak očekuje - napisao je - "eksplozivnu teškašku noć", Hrgovićev menadžer Željko Karajica istaknuo je naporne Filipove treninge posljednja tri mjeseca, uz konstataciju da "nestrpljivo iščekuje Klagenfurt u čijoj okolici živi puno Hrvata, a mnogi bi mogli doći i iz Hrvatske".

Postavlja se samo pitanje, vjeruju li uistinu Sauerland, Hearn i Karajica u ovo što su sami napisali? Naime, mi ne vjerujemo. Dvoboj u Klagenfurtu ili Celovcu neće biti nikakav "Dvoboj divova", niti "Teškaška eksplozija". Nitko se iz Hrvatske ne priprema u SAD za borbu protiv crnogorskog anonimca u Klagenfurtu. Dakle, ovo je teško menadžersko-organizacijski podbačaj. Možda čak i nije do Sauerlanda i Hearna, možda uistinu svi zaobilaze Hrgovića, ali ovo je ipak fijasko...

Već unaprijed znamo da će Hrgović premlatiti 31-godišnjaka s Cetinja koji je 229. teškaš svijeta te da se borbe nitko nikada više neće sjetiti.

Linker
17. svibanj 2024 12:40