PATRICK HERTZOG Afp
RELI DAKAR

Težak pad Falcona, Šebalj 31. u klasi, rekord Peterhansela: ‘Više ne brojim pobjede‘

Hrvatski vozač sa suvozačem Ivanom Vidakovićem osvojio je 31. mjesto u kategoriji "Classic"
Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 18:40

Francuski automobilist Stephane Peterhansen u Team Audi sportu i čileanski motociklist Jose Ignacio Cornejo Florimo na Hondi pobjednici su druge etape relija Dakar, 532 km dugačke dionice od Al-Ula do Al Henakiyaha.

"Monsieur Dakar", kako glasi nadimak Stephanea Peterhansela, koji je između 1991. i 2021. čak 14 puta slavio na dakarskom reliju, što za upravljačem automobila, što na motoru, danas je svojoj kolekciji dodao novi rekord. Ostvario je 50. etapnu pobjedu u konkurenciji automobilista izjednačivši se Fincem Arijem Vatanenom.

"Više ne brojim pobjede, ali lijepo je da me netko podsjeti na to tijekom događaja poput današnjeg,"rekao je Peterhansel za AFP.

Drugo mjesto u današnjoj etapi s 29 sekundi zaostatka izborio je njegov sunarodnjak Sebastian Loeb (Prodrive), dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Seth Quintero (Toyota) s više od tri minute zaostatka. Branitelj naslova Nasser Al-Attiyah (Naser Racing) završio je četvrti, sa šest minuta i 28 sekundi iza pobjednika.

Trostruki pobjednik Španjolac Carlos Sainz je preuzeo vodstvo u generalnom plasmanu s nešto manje od dvije minute prednosti ispred Saudijca Yazed Al-Rajhi (Toyota). Loeb je treći s više od četiri minute zaostatka.

Među motociklistima etapna pobjeda je pripala Čileancu Joseu Ignaciju Corneju Florimu sa 5:59 minuta prednosti ispred Argentinca Luciana Benavidesa, dok je treći Čileanac Pablo Quintanilla (+6:12). U ukupnom poretku vodi Bocvanac Ross Branch ispred Čilenaca Corneja Florima (+2:55) i Amerikanca Rickyja Brabeca (7:15).

U današnjoj etapi španjolski motociklist Carles Falcon je doživio "ozbiljan pad", no za sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Hrvatski vozač Juraj Šebalj sa suvozačem Ivanom Vidakovićem osvojio je 31. mjesto natječući se u kategoriji "Classic" u vozilu Nissan Terrano I, dok u ukupnom poretku zauzima 19. poziciju u kategoriji u kojoj je prijavljeno 78 posada.

Linker
28. travanj 2024 04:38