TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
LOV NA MEDALJU

Tin Srbić najavio veliki okršaj sa sjajnim Japancem i društvom: ‘Odlično sam, idem na sve ili ništa!‘

‘Odradio sam jučer jako dobar trening i sada imam još nekoliko dana za malo se odmoriti...‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 30. srpanj 2021. 12:02

Uvjerljivo najveću stanku između dva nastupa u Tokiju među hrvatskim sportašima ima Tin Srbić.

Najbolji hrvatski gimnastičar već je drugog dana Olimpijskih igara uspješno odradio kvalifikacije na preči, a finale i borba za medalje na rasporedu su tek u utorak, 3. kolovoza. Naravno, najvažniji zadatak u tih deset dana je testirati težu vježbu, startne ocjene 6,5, s kojom će u finalu napadati postolje, a ostatak vremena Tin "ubija" na razne načine, od proslava medalja hrvatskih olimpijaca do komentiranja gimnastike na HTV-u.


- Treninzi idu jako dobro, osjećam se super! Istina, imam malo previše vremena između kvalifikacija i finala, pa ponekad bude dosadno, ali uspijevam sve izgurati - javio se kratko Srbić iz Tokija.


U kvalifikacijama je, podsjećamo, s lakšom vježbom (start 6,2) dobio treću ocjenu (14,633), a bolji su bili samo Japanac Daiki Hashimoto (15,033) koji je u međuvremenu postao olimpijski pobjednik u višeboju, te Kazahstanac Milad Karimi (14,766).


- Odradio sam jučer jako dobar trening i sada imam još nekoliko dana za malo se odmoriti, zabaviti se u Selu i koncentrirati se. Odlično se osjećam i jedva čekam finale u kojem idem na sve ili ništa - dodao je 24-godišnji član ZTD Hrvatski sokol. (vb)

Linker
01. svibanj 2024 07:20