Luke Littler

 Andrew Milligan/pa Images/profimedia
POGODIO BULLSEYE

Tinejdžer koji je oduševio svijet sa 17 godina potpisao ‘najveći ugovor u povijesti pikada‘

Nastavio je sa sjajnim igrama na pikado sceni i potpisao multimilijunski ugovor
Piše: Vito TomasObjavljeno: 22. veljača 2024. 12:14

Tinejdžerska pikado zvijezda Luke Littler osvojio je svjetsku pozornost ovog prosinca kada je senzacionalno dogurao do finala Svjetskog prvenstva u pikadu. Sa svojih (tadašnjih) 16 godina upoznao je svijet s pikadom i svojim izvanrednim igračkim sposobnostima promovirao sport na najbolji mogući način.

Od tada je prošlo gotovo dva mjeseca, Littler je nastavio s fantastičnim igrama na pikado sceni, a sada je potpisao, kako tvrdi dio engleskih medija, "najveći ugovor u povijesti pikada". Riječ je o višemilijunskom ugovoru kojeg je mladi Englez potpisao sa sponzorom Target Darts. Isti sponzor Littlera je primijetio već kad je imao 12 godina i podržavao ga tijekom njegovog puta na PDC Development Touru, a sada im se Littler odlučio odužiti potvrdivši višegodišnju suradnju.

Konačna brojka temeljit će se, naravno, na ostvarenoj zaradi i bonusima u sljedećih pet do deset godina, kao i na postotku prodaje proizvoda i opreme ljubiteljima strelica. Littlerov personalizirani asortiman uključuje strelice koje je koristio u svom pohodu do finala Svjetsko prvenstva. Mogu se kupiti po cijeni od £102.95, sadrže 90 posto volframa te su dostupne u verzijama od 22, 23 i 24 grama, a dolaze s oznakom ‘The Nuke‘ na letovima. U ponudi su i majice koje Littler nosi igrajući pikado po cijeni od £49.95, kao i brendirani novčanici za £19.95.

- Podržavaju me kroz Elite1 program od moje 12. godine i veselim se nastavku ovog sjajnog odnosa u budućnosti. Podrška i pažnja posvećena detaljima koje Target daje golema je pomoć u razvoju moje igre. Posljednjih nekoliko mjeseci bili su burni, ali jedna od najboljih stvari bila je čuti koliko novih ljudi počinje igrati pikado. Stvarno se nadam da će ovi proizvodi pomoći inspirirati sljedeću generaciju igrača – rekao je Littler povodom sklapanja ugovora.

Britanac je ove godine osvojio 252.00 funti kroz novčane nagrade, a sklopio je i unosno partnerstvo s modnim brendom boohooMAN nakon svog debija u Premier ligi.

Linker
26. travanj 2024 19:28