VLADO KOS/CROPIX Cropix
NIJE IŠLO

Tinu Srbiću jedna pogreška odnijela finale EP-a u Baselu: ‘Razočaran sam, ali neću potonuti‘

Hrvatska gimnastika neće po dobrom pamtiti Europsko prvenstvo u Baselu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. travanj 2021. 21:10

I dok je bilo malo vjerojatno da će neka od naših djevojaka doći do finala, nismo se nadali lošem ishodu u muškom dijelu programa. Posebno uz aktualnog svjetskog doprvaka i dvostrukog uzastopnog osvajača europske bronce Tina Srbića. Naš najbolji gimnastičar doista rijetko griješi, ali događa se i najboljima. Nije pao, ali je pogreška bila dovoljno velika da ga izbaci iz finala. Na kraju ocjena 13,233 i 17. mjesto.

- Pogriješio sam prije saskoka, dotad je sve bilo u redu. To je tako, ponekad se dogode male greške koje ne možeš kontrolirati. Razočaran sam jer sam bio u jako dobroj formi, ali vidim da je puno dečki pogriješilo u kvalifikacijama jer nismo dugo imali pravo natjecanje. Čekaju me sada dva Svjetska kupa i Olimpijske igre koje su ove sezone ionako glavni cilj, tako da sigurno neću potonuti - rekao je Srbić.

Nije neka utjeha, ali bez finala je ostao i veliki Epke Zonderland, što samo podupire Tinovu tezu da se puno griješi na ovom EP-u. Pogriješio je i naš glavni adut na konju s hvataljkama Filip Ude i završio na 56. mjestu (12,433).

- Počeo sam širiti noge na ruskim kolima, što mi se rijetko događa, i tu je sve krenulo u krivo. Napravio sam više kola nego inače, potrošio dosta snage i to je na kraju dovelo do tehničke pogreške zbog koje nisam dovršio vježbu. Ali, glavu gore, svima je teško, dosta je njih brljalo - istaknuo je Ude.

I naš treći europski doprvak iz Mersina, parteraš Aurel Benović, ostao je bez finala (14. mjesto).

- Zadovoljan sam vježbom, bila je na vrhunskoj razini sve do kraja kada sam napravio veliki iskorak pri doskoku. Šteta jer vježba je bila konkurentna, čak i s tom velikom greškom sam dobio jako visokih 14,133. Idemo raditi dalje, sve do listopada i SP-a - rekao je Osječanin.

Marko Sambolec bio je 67., a Jakov Vlahek 80. na konju s hvataljkama, dok je Filip Boroša zauzeo 78. mjesto na parteru i 92. na preči.

Linker
01. svibanj 2024 16:55