JAYNE RUSSELL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
BIJEG S KRIVOG PUTA

‘To je izmaklo kontroli!‘ Tulumi, droga i alkohol mogli su ga uništiti, a danas je najbolji na svijetu

‘Uoči nastupa na turniru zaključao sam se u kuću kako bih se očistio‘, ispričao je O‘Sullivan
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2023. 15:37

Ronnie O‘Sullivan, legendarni engleski igrač snookera i aktualni svjetski broj jedan u tom sportu, otvoreno je progovorio o svojoj borbi s depresijom i liječenju od ovisnosti na početku karijere.

O‘Sullivan, poznat i pod nadimkom The Rocket, je profesionalac od 1992. kad je imao 16 godina. Danas ima 47 godina te je bio svjetski prvak 2001., 2004., 2008., 2012., 2013., 2020. i 2022. godine.

- Stalno sam izlazio. Svaki dan i svaku noć neprekidno šest godina. Uoči nastupa na turniru zaključao sam se u kuću kako bih se očistio, jer nisam mogao reći ne – otkrio je O‘Sullivan za Stick to Football podcast.

Silno tulumarenje odražavalo mu se na karijeru.

- Nisam mogao dobro trenirati u to vrijeme. Bilo je to najgore razdoblje u mom životu kad bolje razmislim. ‘Prve dvije-tri godine bilo je zabavno, no u posljednje tri godine više nije bilo zabavno i osjećao sam se kao da sam iznevjerio samog sebe. Mrzio sam sebe i tada se nisam mogao vidjeti.

image
OLI SCARFF/AFP/PROFIMEDIA

Družio se i sa zvijezdama grupe Rolling Stones.

- Proveo sam sjajne večeri s Keithom Richardsom i Ronniejem Woodom, a mnoge su se pretvorili u dane; znali su kako se zabavljati. Pili su različito piće za različita doba dana, zatim bi spavali dva ili tri sata i krenuli opet.

Oduzeta mu je titula pobjednika Irish Mastersa 1998. nakon pozitivnog testa na kanabis, da bi se dvije godine kasnije javio u kliniku na rehabilitaciju.

- Pio sam i drogirao se da prebrodim loše trenutke, a to je izmaklo kontroli. Mislim da sam zato zahvalan za sve što sada imam. Mnogi se ne vrate s tog krivog puta – poručio je Ronnie O‘Sullivan.

Linker
02. svibanj 2024 15:52