JAVIER SORIANO Afp
TAEKWONDO

Tomić ispala u 1. kolu, Kolumbijka uvjerljivo pobijedila Zagrepčanku: ‘Definitivno sam razočarana‘

U Tokiju imamo jednog taekwondo predstavnika odnosno predstavnicu manje
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. srpanj 2021. 09:02

U Tokiju imamo jednog taekwondo predstavnika odnosno predstavnicu manje. U kategoriji do 49 kg, 11. nositeljica, Kolumbijka Andrea Ramirez Vargas bila je puno bolja od šeste nositeljice, naše Kristine Tomić koju je pobijedila 25:5. Točnije, kod tog rezultat u trećoj rundi, budući da je razlika bila 20 bodova čak, Kolumbijka je proslavila pobjedu.

Brončana sa SP prije četiri godine u Koreji, ali zlatna s ovogodišnjih Panameričkih igara, 22-godišnja Kolumbijka bila je od doslovno prve sekunde agilnija, aktivnija, agresivnija, opasnija... jednostavno bolja. Djevojka koja je kao klinka počela s gimnastikom, pa se onda u jednom trenutku posvetila violini i ostavila sport po strani, da bi sa 13 zajedno sa sestrom ušla u dvoranu, susrela se s taekwondom i ondje ostala, u Tokiju je u prvoj borbi definitivno dokazala da joj je to dosad najbolji izbor. U prvoj rundi Kristina nikako nije uspjela nametnuti ni svoj ritam, još manje obranu, pa je Ramirez Vargas s udarcima u tijelo za čas povela 9-0.

Na potpuno isti način nastavilo se i u drugoj rundi nakon koje je i povećana razlika za Kolumbijku, 16-5. U trećoj je rundi pokušala s nešto više aktivnosti naša Kristina, tražila je nožni udarac u glavu, u jednom trenutku i kružni nožni, ali dogodilo se upravo suprotno. Andrea Ramirez Vargas je brižljivo skupljala bodove udarcima u tijelo, da bi odmjerenim, točnim udarcem u glavu, minutu i pol prije kraja podignula prednost na 25-5. U takvim se trenucima, na 20 razlike borba prekida jer nema smisla. Očigledna je u takvoj situaciji nadmoć jednog borca/borkinje, u ovom slučaju Kolumbijke.

"Definitivno sam razočarana, očekivala sam puno, puno više. Dugo sam se spremala za svoj prvi olimpijski nastup, ali očito nije bio moj dan. Mi smo se spremali istu taktiku kao i u zadnjem meču u kojem sam je pobijedila, ali je i ona ovaj puta pokazala sasvim drugačiji stil. Očito se pripremila za mene", kazala je Tomić. članica TK Osvita iz Zagreba.

image
JAVIER SORIANO Afp

Linker
23. travanj 2024 18:29