ITTF
EUROPSKO PRVENSTVO

Tomislav Pucar među 16 najboljih, u parovima hrvatsko-slovenska kombinacija na korak do medalje

Tomislav Pucar i Darko Jorgić izborili su četvrtfinale Europskog prvenstva u Varšavi
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. lipanj 2021. 21:25

Dan nakon što su izbacili druge nositelje, Nijemce Timu Bolla i Patricka Franzisku, hrvatsko-slovenski par u osmini finala bio je bolji i od Šveđana Jona Perssona i Antona Kallbera s 3:1 (-9, -7, 3, 7). Pucar i Jorgić su odigrali dojmljivu partiju, osim prvog seta dominirali su tijekom cijelog susreta. Za polufinale i medalju igrat će protiv Portugalaca Tiaga Apolonije i Joao Monteira (subota, 10.35).

- Nismo očekivali baš nešto previše, pogotovo kad smo vidjeli ždrijeb 1. kola. Franziska i Boll dobro igraju parove, na kraju smo mogli slaviti i s 3:1 da smo bili više fokusiraniji. Protiv Šveđana smo bili još bolji, stvarno sam zadovoljan kako smo odigrali. Iako smo ušli iz kvalifikacije i nismo očekivali lagane suparnike, ždrijeb nas definitivno nije mazio. Što se tiče četvrtfinala tu ne možeš očekivati lagane suparnike - istaknuo je Pucar.

Portugalci su u osmini finala izbacili Poljake Samuela Kulczyckija i Macieja Kubika s 3:0. Ukoliko hrvatsko-slovenski par prođe u polufinale igrat će s boljim iz susreta Rusa Kirila Skačkova i Vladimira Sidorenka te poljsko-belgijske kombinacije Jakub Dyjas i Cedric Nuytinck.

Posljednja hrvatska medalja na seniorskom EP-u osvojena je 2013. i to baš u Poljskoj. Tan Ruiwu je osvojio zlato u paru s Poljakom Wang Zengyijem. Godinu prije Tan je na EP-u bio srebrni, a 2011. zlato je osvojio Andrej Gaćina u paru s Portugalcem Freitasom.

Odlične igre u paru Pucar je nastavio u pojedinačnoj konkurenciji gdje je izborio osminu finala. U 2. kolu je s 4:3 (9, 5, -9, -12, 5, -2, 7) pobijedio Portugalca Joao Monteira. Za ulazak u četvrtfinale borit će se s Čehom Lubomirom Jančarikom (subota, 14.00), koji je s 4:0 izbacio favoriziranog petog nositelja, Francuza Simona Gauzya.

- Kontrolirao sam prva tri seta, a onda bez razloga stao. Možda sam trebao biti malo opušteniji, da sam poveo 3:0 ne bi bilo toliko neizvjesno na kraju. U trećem setu kod 8:8 sam promašio servis, a kod 9:9 mi je spustio prasicu na servisu. Ali to je stolni tenis, izgubiš jedan set i može nastati totalni kuršlus. Kasnije je on počeo bolje igrati, skužio je moju taktiku i prilagodio se. Zadnji set je bilo sve otvoreno. Imao sam malo sreće kad je promašio servis, odvojio sam se na 7:5, pa povećao vodstvo na 9:5 i na kraju finiširao. Što se tiče sljedećeg meča izbornik Karković mi je rekao da je gledao meč Jančarika i Gauzya i da je Čeh igrao nenormalno dobro te da je pogađao sve živo. S njim treba igrati jako pametno, dobro ga zatvoriti. U tom meču sam favorit, ali zavisi i od njega jer očigledno je u dobroj formi.S Jančarikom sam igrao jednom i izgubio, ali to je bilo prije otprilike tri godine - kazao je Pucar.

Od Europskog prvenstva oprostio se Andrej Gaćina. U susretu 2. kola bolji od našeg stolnotenisača bio je Nijemac Dimitrij Ovtcharov s 4:2 (9, -9, 6, -8, 5, 5), inače drugi nositelj EP-a.

Mateja Jeger se također oprostila od natjecanja i to nakon što je u 2. kolu svladana od Njemice Sabine Winter s 4:1 (-8, 7, 3, 4, 8).

Linker
26. travanj 2024 20:09