MIKE EHRMANN Getty Images Via Afp
NHL DOIGRAVANJE

Toronto i Vegas blizu drugog kruga doigravanja, New Jersey nadigrao Rangerse izjednačio seriju111

Seattle je nakon produžetka s 3-2 slavio protiv Colorado Avalanchea i izjednačio seriju na 2-2
Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2023. 09:08

Toronto Maple Leafs i Vegas Golden Knights su na korak drugog kruga doigravanja NHL-a, dok su Seattle Kraken i Colorado Avalanche te New York Rangers i New Jersey Devilsi izjednačeni u seriji.

Toronto je sinoć na gostovanju u produžetku pobijedio sa 5-4 Tampa Bay Lightenig u četvrtoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne konferencije, a pobjednički gol je zabio Alexander Kerfoot u 4:14 minuti produžetka.

Maple Leafsi vode s 3-1 u seriji i mogu doći do pobjede u petoj utakmici u Torontu u četvrtak. Leafsi nisu pobijedili u postsezonskoj seriji od 2004.

Lightening je vodio 2-0 nakon dominantne prve trećine i povećale svoje vodstvo na 4-1 kroz dvije trećine. Međutim, pogodak Austona Matthewsa u 9:44 zadnje trećine bio je početka preokreta za Maple Leafse koji su zabili tri puta u rasponu od 6:20 i izjednačili rezultat.

Vratar Maple Leafsa Ilya Samsonov zaustavio je 27 od 31 udarca. Alex Killorn je postigao dva gola, a Mikhail Sergachev je imao gol i asistenciju za Lightning. Nikita Kucherov i Victor Hedman imali su po dvije asistencije.

Seattle Kraken su također nakon produžetka sa 3-2 slavili protiv Colorado Avalanchea i izjednačili na 2-2 u seriji u doigravanju Zapada.

Jordan Eberle postigao je power-play gol tri minute nakon početka produžetka za pobjedu Seattlea.

Daniel Sprong je imao gol i asistenciju za Seattle, koji je također dobio pogodak od Willa Borgena. Vratar Philipp Grubauer obranio je 20 puta.

Mikko Rantanen zabio je dvaput za Colorado, branitelja naslova Stanley Cupa, a Alexandar Georgiev zaustavio je 40 od ​​43 udarca.

New Jersey Devils su sa 3-1 nadigrali New York Rangerse i također izjednačili na 2-2 u seriji u doigravanju Istočne konferencije.

Devilsi su pobijedili u obje utakmice u Madison Square Gardenu i vratili prednost na domaćem ledu Rangersima, koji su dobili prve dvije utakmice serije najboljih od sedam s identičnim rezultatom 5-1. Peta utakmica je na rasporedu u četvrtak navečer i igra se u Newarku.

Vratar Devilsa Akira Schmid obranio je 22 udaraca u svojoj drugoj uzastopnoj pobjedi, a Igor Shesterkin upisao je 20 obrana za Rangerse.

Golden Knights su sa 4-2 bili bolji od Winnipeg Jetsa i poveli su sa 3-1 u seriji na četiri pobjede u doigravanju Zapadne konferencije.

Brett Howden zabio je dva gola, a Laurent Brossoit obranio je 24 i vodio gostujući Vegas do pobjede nad Winnipegom. William Karlsson i Ivan Barbashev također su postigli golove za Vegas koji može zaključiti seriju pobjedom u petoj utakmici u četvrtak navečer kod kuće.

Blake Wheeler je imao gol i asistenciju, Pierre-Luc Dubois je također zabio, a Neal Pionk je imao dvije asistencije za Winnipeg.

Linker
27. travanj 2024 15:46