Johnny Gaudreau

 EZRA SHAW Afp
POGINULI NA BICIKLIMA

Tragedija u Americi: Zvijezdu i njegovog brata usmrtio pijani vozač, sutradan su trebali biti kumovi na vjenčanju

‘Columbus Blue Jacketsi su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom‘, priopćili su iz kluba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 17:44

Zvijezda Blue Jacketsa Johnny Gaudreau i njegov brat Matthew poginuli su u četvrtak, samo dan prije nego što su obojica trebala biti kumovi na vjenčanju svoje sestre, nakon što je na njih naletio pijani vozač automobila.

Braća su poginula u 20.20 sati dok su vozili bicikle na cesti u Oldmans Townshipu, nadomak njihovog rodnog grada. Vozač, 43-godišnji Sean Higgins, optužen je za dvije smrti i uskoro će izaći pred suca. Higgins je, prema policiji, s unutrašnje strane pretjecao vozilo koje se kretalo ispred njega, a čiji je vozač u tom trenutku skrenuo prema sredini kolnika kako bi obišao dvojicu biciklista. Udar je bio koban.

"Columbus Blue Jacketsi su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom. Johnny nije bio samo sjajan hokejaš, već još važnije suprug, otac, sin, brat i prijatelj pun ljubavi. Izražavamo našu iskrenu sućut njegovoj supruzi, Meredith, njegovoj djeci, roditeljima i prijateljima nakon iznenadnog gubitka Johnnyja i Matthewa. Igrali su igru ​​s velikim veseljem, što su osjetili svi koji su ga vidjeli na ledu svugdje gdje je igrao, od Boston Collegea, Calgary Flamesa, reprezentacije do Blue Jacketsa", priopćili su iz kluba.

Gaudreau je proveo devet sezona u Calgary Flamesima, a u srpnji 2022. potpisao je sedmogodišnji ugovor vrijedan 68,25 milijuna dolara s Blue Jacketsima. Ukupno je u NHL karijeri odigrao 763 utakmice, zabio 243 gola i dodao 500 asistencija, sedam puta je igrao NHL All Star utakmicu, a s reprezentacijom SAD-a nastupio je na četiri Svjetska prvenstva.

Linker
05. rujan 2024 10:48