DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BARAKUDE ČEKAJU NASTUP

Tucak nakon nezgode u bazenu prekinuo trening; reprezentacija riješila jedan neočekivani ‘nedostatak‘

‘Posve nehotično, to odmah moram reći, ali za svaki sam slučaj inzistirao na prekidu‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. srpanj 2021. 13:15

Hrvatski su vaterpolisti u petak okončali i onaj uistinu posljednji dio priprema, sada već jasno u Tokiju. Mislimo tu na sparing treninge s Talijanima. Na posljednja dva su se dogodile i dvije, srećom manje ozljede. Kapetan Andro Bušlje i ljevak Xavi Garcia su dobili vrlo snažan udarac, obojica u jedan od prstiju lijeve ruke. Nenamjerno i u žaru borbe, ali nakon što je udarac primio i Andro Bušlje, izbornik Tucak je prekinuo trening.

- Posve nehotično, to odmah moram reći, ali za svaki sam slučaj inzistirao na prekidu treninga. Fizioterapeut je pregledao obojicu, postojala je stvarno bojazan o ozbiljnijoj ozljedi, o lomu prsta, međutim sve je u redu. Bušlje ima bandažu oko tog prsta, srećom pa nije pucačka desna ruka - iz Tokija će izbornik Ivica Tucak.

Ujedno, u našem su stožeru odlučili poslati četvoricu igrača na svečanost otvaranja Igara, poznati mimohod sportaša koji će se ipak održati na uobičajen način. Bilo je naime najava prethodnih kako će samo dvoje sportaša iz svake države na otvorenje, zajednički držeći zastavu.

Na otvaranje će Lovre Miloš, Loren Fatović, Ivan Marcelić i Ante Vukičević. Vrlo je jasna logika, to su četvorica igrača kojima su ove OI prve u karijeri, pa je u redu omogućiti im doživljavanje i ovakvog osjećaja. U samom Olimpijskim selu bi neke stvari mogle biti i malo bolje. Kreveti su maleni, što za jače i više ljude baš i nije sretna opcija. Poglavito za dvometraše. Ima takvih i kod vaterpolista, a uostalom malo je u Barakuda baš "sitnih" tipova.

- Kupaonice su sićušne, ja jedva uđem, čovjek se mora sagnuti, paziti da ne udari glavom - dosta će plastično pojasniti izbornik Barakuda.

Sobe inače nemaju TV prijamnik, što je dosta čudno jer se baš ne radi o urnebesno skupoj investiciji, a u uvjetima kada je zabranjeno gledati bilo koji sport s tribina... Ne treba pojašnjavati. Stoga su u našoj reprezentaciji kupili jedan TV prijamnik, jedino što je potreban i tzv. router, a toga pak nema... Lagane komplikacije. Dobro, možda je tako uvijek manje-više, dok se stvari ne uhodaju. Puno je važnije da su u našoj momčadi sada ipak svi zdravi, pa makar i s bandažama, te da mirno čekaju sraz s Kazahstanom u nedjelju od 12.50 po hrvatskom vremenu.

Linker
17. travanj 2024 01:45