Bencse Szalontai
European Tour

Turnir sporta koji želi na Olimpijske igre u LA oduševio prisutne u pulskoj Areni. Mađari dominirali

"U Puli je ugošćeno ukupno 400 natjecatelja, trenera te ostalog osoblja. Prijenosi mečeva gledali su se na Eurosportu"
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 10:15

Posljednje FITEQ-ov ovogodišnje natjecanje europskog Toura, a prvo u Hrvatskoj i Puli proteklo je u dominaciji mađarskih natjecatelja. Nagradni fond turnira bio je 30.000 dolara, a nakon tri dana kvalifikacija u sportskoj dvorani OŠ Veli Vrh, najbolji teqeri svijeta prebacili su se u amfiteatar pulske Arene uz čiju prekrasnu scenografiju su se odigrali završni mečevi.

image
Bencse Szalontai

U ženskoj kategoriji, zlato su odnijele su Krisztina Acs i Gabriella Kota pobijedivši u finalu Kingu Baranbasi i Katalin Dako iz Rumunjske rezultatom 2-1 u setovima. U mješovitim parovima zlato su odnijeli Mađari Gabriella Kota i Balasz Katz svladavši Krisztinu Acs i Csabu Banyika 2-0.

Zlato u muškim parovima dominantnom predstavom zaslužili su Balasz Katz i Csaba Banyik pobjedom nad Adamom Bakom i Matyasom Odnogom 2-0.

image
Bencse Szalontai

Maks Dimov, glavni tajnik Hrvatskog teqball saveza, je nakon natjecanja komentirao…

“Prije svega moram izraziti veliko zadovoljstvo organizacijom turnira. S obzirom na prijenos na Eurosportu te veliki broj sudionika iz cijelog svijeta turnir nije bio nimalo lagan za organizirati. Želim se zahvaliti pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću, OŠ Veli Vrh, našem partneru u projektu Akademiji zdravog življenja te tehničkom organizatoru firmi ATI. Teqball je u Puli ugostio ukupno 400 natjecatelja, trenera te ostalog osoblja koji su radili na turniru. Hrvatski teqball savez donirao je ukupno četiri nova stola školama u Puli”, naglasio je Maks Dimov.

image
Bencse Szalontai

Zadovoljan viđenim bio je i predsjednik Hrvatskog teqball saveza, Zoran Dimov:

“Vrlo sam ponosan kako smo odradili ovaj turnir. U razgovoru s čelnim ljudima FITEQ-a, natjecateljima i ostalim sudionicima turnira čuo sam samo pohvale na račun organizacije te predivnog ambijenta u pulskoj Areni. Drago mi je da smo pokazali da Hrvatska ima još jedan sport koji može prirediti sportsku manifestaciju na najvišoj razini. Zahvaljujem se predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši te glavnom tajniku HOO-a Siniši Krajaču na podršci. S obzirom na sve odrađeno, pogotovo nakon Adriatic teqball lige u Zadru i ovog European teqball toura u Puli, iskreno se nadam našem skorom ulasku u HOO kao punopravnom članu.”

Linker
09. svibanj 2024 19:44