Bruno Zajec
 KHL MEDVEŠČAK FACEBOOK
BRUNO ZAJEC (1944 - 2021)

U 78. godini preminuo Bruno Zajec, legenda hrvatskog hokeja na ledu: ‘Pamtit ćemo našeg Zeca...‘

Dirljivu oproštajnu notu napisali su mu njegovi medveščakovci čija je klupska ikona.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. travanj 2021. 15:35

U Zagrebu je u subotu navečer preminuo Bruno Zajec (77), jedan od najpoznatijih hrvatskih hokejaša i član Medveščaka iz doba najvećeg hokejaškog ludila u Zagrebu, još i većeg nego što je to bilo u proteklom desetljeću.

“S velikom tugom javljamo kako nas je napustio dugogodišnji igrač, Legenda, veliki prijatelj i navijač našeg kluba. Naš Zec znan je svim generacijama hokejaša koje će ga pamtiti po njegovoj iznimnoj pozitivi i karakterističnom humoru kao i njegovoj iskrenosti i dobroti. Počivao u miru dragi naš Prijatelju, zauvijek ćeš biti s nama”, napisali su iz KHL Medveščak Mladi.

Bruno Zajec rođen je, odrastao i cijeli svoj život proveo u Zagrebu, stanovao je u Tkalčićevoj ulici, i taj zagrebački, purgerski duh bio je neizostavni dio njegove pamtljive osobnosti. Bio je poznat kao osoba vedrog karaktera i uvijek je imao neku zanimljivu i zabavnu priču, dosjetku, vic za podijeliti u bilo kojoj prilici.

Non-stop na utakmicama

Cijeli svoj igrački vijek proveo je u Medveščaku, od 1961. godine, kada je klub i osnovan na Šalati, pa sve do sredine 80-ih, četvrt stoljeća bio je Medvjed kao igrač (116 službenih utakmica, 90 golova, 82 asistencije ako je vjerovati nekim podacima iz tog doba), ali je i nakon igračke karijere bio redoviti posjetitelj i rado viđeni gost hokejaških utakmica u Zagrebu, bilo na Velesajmu ili u Ledenoj dvorani, a posebno je guštao kada je njegov Medveščak u 2010-ima igrao EBEL te kasnije KHL.

- Non-stop je bio na tekmama, sve je pratio, gledao, kritizirao i hvalio na sebi svojstven način - prisjetio se njegov bliski prijatelj i dugogodišnji suigrač iz Medveščaka Boris Renaud.

Iznad svega dobra duša

- Bil’ je prgav, zato smo ga mi i zvali Lajavac ili Lajoš, jer uvijek je imao nešto za dodati. Imao je tu svoju zagrebačku spiku, uvijek otvoren, iskren, no iznad svega toga dobra duša.

Na ledu je, osim što je bio standardni prvotimac kao dio poznate ondašnje druge navale Medveščaka Zajec - Sinovec - Belinić, bio neustrašiv.

- Bio je relativno niskog rasta, ali je zato igrao izuzetno srčano svaku tekmu, nikad se nije štedio. Pogotovo kad smo išli u goste u Beograd ili Jesenice, bio je pravi fajter, ako je trebalo u sekundi bi se postavio i ispred najvećeg suparničkog igrača - dodao je Renaud.

Hokejaške gene Zajec je prenio i na sina Igora, snažnog i vještog igrača iz zlatnih dana Medveščak-Gortana, ali i člana reprezentacije i Jugoslavije i kasnije Hrvatske. Nekoliko je godina Igor radio kao trener u Južnoj Africi gdje je i preminuo 2008., što je Zajeca teško pogodilo.

Bruno Zajec posljednjih se dana života borio s koronavirusom koja je, nažalost, izazvala dodatne komplikacije te je bio u bolnici, prvo u Klinici Fran Mihaljević, kasnije u KBC Dubrava, gdje je i preminuo.

Linker
27. travanj 2024 05:02