Bas Tietema

 TWITTER/WielerFlits.nl
BIZARNA SITUACIJA

U cilj ušao posljednji s više od sata zaostatka, morao čekati i da prođe vlak: ‘To me koštalo barem tri minute‘

Ni u jednom trenutku nisam razmišljao o odustajanju - rekao je Tietema
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 19. travanj 2022. 12:25

Nizozemski biciklist Bas Tietema (27) posljednji je prošao ciljem prestižne utrke Paris-Roubaix. Tehnički gledano, zapravo ga nije ni bilo u poretku jer je prekoračio vremenski limit utrke.

No, Tietema je pod svaku cijenu želio doći do cilja, zato je i nastavio voziti nakon što ga je sustiglo i posljednje prateće vozilo, što je značilo da je za njega utrka gotova. U tom je trenutku postao običan sudionik u prometu, a zbog toga je na jednoj dionici morao čekati na pružnom prijelazu da prođe vlak. Nakon svega je ušao u cilj s više od sat vremena zaostatka za sunarodnjakom Dylanom van Baarleom, ali on je svoju misiju ispunio.

image

Bas Tietema

TWITTER/WielerFlits.nl

- Morao sam stati da propustim vlak, tu sam izgubio dodatne tri minute. Ali još uvijek je uz cestu bilo puno ljudi koji su mi pomagali, policajci i slučajni prolaznici su mi dodavali vodu. Ni u jednom trenutku nisam razmišljao o odustajanju - rekao je Tietema.

Nizozemac je imao dobre rezultate u mlađim kategorijama, ali je odlučio napustiti biciklizam na nekoliko godina. Vratio mu se ove godine, tako da mu je ovo zapravo prva profesionalna sezona.

Linker
19. svibanj 2024 04:40