Rachael Blackmore

 SCOTT HEPPELL Afp
DOMINACIJA ŽENA

U konkurenciji Đokovića, Verstappena i drugih, BBC za svjetsku sportsku osobu godine izabrao - jahačicu!

Za britansku sportsku osobu godine izabrali su senzacionalnu pobjednicu US Opena Emmu Raducanu
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2021. 23:18

Senzacionalna pobjednica US Opena, 19-godišnja britanska tenisačica Emma Raducanu proglašena je sportskom osobom godine u Velikoj Britaniji u tradicionalnom izboru BBC-a, dok je ekipno priznanje dobila muška nogometna reprezentacija koja je došla do finala Europskog prvenstva i na jedanaesterce izgubila od Italije.

Za taj rezultat, kao i za uvjerljiv plasman na završni turnir Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate proglašen je trenerom godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Raducanu, prva kvalifikantica u povijesti koja je osvojila Grand Slam trofej, pobijedila je u konkurenciji nogometaša Raheema Sterlinga, boksačkog svjetskog prvaka Tysona Furyja, plivača Adama Peatyja, skakača u vodu Toma Daleyja i višestruke paraolimpijske pobjednice u biciklizmu Sare Storey.

image

Emma Raducanu

KENA BETANCUR Afp

Za mladu sportsku osobu godine izabrana je 13-godišnja olimpijka Sky Brown koja je u Tokiju osvojila brončano odličje u "skateboardingu".

Zanimljiv je bio i izbor za sportsku osobu godine u međunarodnoj konkurenciji. Pobijedila je irska jahačica Rachael Blackmore, prva žena koja je slavila na Grand National utrci.

Za nagradu su još bili nominirani najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, novi svjetski prvak u formuli 1 Max Verstappen, ponajbolji profesionalni boksač svijeta Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez, zvijezda američkog NFL-a, legendarni 'quarterback' Tom Brady i jamjčanska altetičarka Elaine Thompson-Herah, koja je u Tokiju obranila naslove olimpijske pobjednice na 100 i 200 metara iz Rio de Janeira te osvojila i zlato u štafeti 4x100m.

Linker
24. travanj 2024 04:00