FOTO: Davor Petrović
PODVIG ZA PAMĆENJE

U Zagrebu stvoreno sportsko čudo i raritet na svjetskoj razini: Osvojili čak sedam od 8 mogućih trofeja!

Sjajan, gotovo nevjerojatan uspjeh djevojaka i momaka kluba iz glavnog hrvatskog grada
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. srpanj 2022. 16:06

Nedavno završena sezona hokeja na travi iznjedrila je sjajan rezultatski niz, koji, sasvim sigurno, predstavlja raritet na razini svjetskog sporta. Zagrebačka Mladost je, naime, na državnoj razini osvojila sedam od osam mogućih trofeja u seniorskoj konkurenciji za muškarce i žene.

Specifičnost hokeja na travi je selidba u dvorane tijekom zimskih mjeseci, odnosno u razdoblju između prvog i drugog dijela sezone na otvorenom. Upravo natjecanja u zatvorenom prostoru Mladosti odnijela onaj jedan trofej koji nedostaje za maksimalan učinak.

- Osvojile smo Dvoranski Kup Hrvatske, a na Dvoranskom prvenstvu smo u finalu izgubile 3:2 od Zeline, koja nam je najveći rival. S njima smo se borile i za vanjske trofeje. U zadnjem kolu osnovnog dijela prvenstva bilo je 9:0 za nas, a u finalu doigravanja pobijedile smo ih 4:0. Zato smo mislile da neće biti problema u finalu Kupa Hrvatske. Međutim, Zelina je igrala na svom terenu i pružila je snažan otpor, tako da smo teško stigle do nove pobjede i trofeja - tumači reprezentativka Martina Petretić, koja će iduće sezone biti i kapetanica Mladostašica.

Seniorima je najveća konkurencija također bila Zelina.

- Znali smo da će ova sezona biti jako teška za nas. Tijekom ljeta smo zbili redove, a u jesen smo igrali jako dobro i izgubili smo samo od Zeline. Bila je to jako dobra utakmica u kojoj je Zelina jednostavno bila bolja - objašnjava Nikola Hanžek, trener seniora Mladosti.

Prekretnica je stigla u zimskom dijelu sezone, kada je Zelina postala viceprvak Europe u dvoranskom hokeju.

- Time je osvajanje prvenstva jamčilo priliku za igranje u najjačoj europskoj konkurenciji iduće sezone, i to nam je bio dodatni motiv. Uspjeli smo, uvjerljivo smo pobijedili Zelinu u dva finala i osvojili Kup i naslov prvaka. Vjerovali smo u sebe i uzeli sve što nam je Zelina ponudila, a naš kapetan Hrvoje Fijucek je fantastično branio. Nastavak vanjskog dijela sezone donio nam je neshvatljiv pad. Još jednom smo zbili redove i vratili smo energiju, zajedništvo i htijenje. U zadnjih petnaest minuta finala prvenstva gubili smo 4:2 od Zeline, ali uspjeli smo izjednačiti i pobijediti nakon raspucavanja, a slično je bilo i u finalu Kupa. Mislim da se tu pokazao karakter ove momčadi - zaključuje Hanžek.

Linker
03. svibanj 2024 02:35