ADRIAN DENNIS Afp
REAKCIJE NAKON MEČA

Ukrajinac utišao cijeli London: ‘Niste vidjeli ono najbolje od mene, a evo zašto nisam nokautirao Joshuu‘

Oleksandr Usyk novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verzijii
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2021. 06:51

U pravom boksačkom spektaklu na stadionu Tottenhama pred 70 tisuća gledatelja,ukrajinski boksač je iznenadio Joshuu od samog početka borbe. Odluka sudaca je bila jednoglasna 117-112, 116-112 i 115-113 u korist Ukrajinca, iako je Usyk u zadnjoj rundi bio blizu nokauta Joshue.

Usyk je tako postao tek treći boksač u povijesti koji je ujedinio naslove u teškoj i cruiser i teškoj kategoriji nakon Evendera Holyfielda i Davida Hayea.

"Radio sam tako naporno od siječnja pripremajući se za ovu borbu. Trebalo mi je pola godine i nisam dugo vidio obitelj koja mi nedostaje. Želim vidjeti svoju obitelj, sada želim ići kući i ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku", rekao je Usyk nakon borbe pa poručio:

"Borba se razvijala baš onako kako sam očekivao. Bilo je nekoliko trenutaka kada me Joshua pritisnuo, ali ništa posebno. Nisam imao cilj nokautirati ga jer su me treneri tjerali da to ne napravim. Na početku sam ga udarao jako i pokušavao ga nokautirati, ali su mi treneri rekli da stanem i samo obavim svoj posao. Želim se zahvaliti Isusu Kristu, sve dolazi od njega."

Na kraju je Usyk poručio:

"Niste vidjeli ono najbolje od mene. Mogu biti puno bolji."

Joshua se nakon borbe oglasio putem društvenih mreža na kojima je objavio zajedničku fotografiju s Usykom nakon borbe.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Ostajem pozitivan čak i ako se svijet urušava ispred mene. London volim te, hvala ti", napisao je Joshua kojem je to bio drugi poraz u karijeri nakon što je već jednom izgubio pojaseve od Meksikanca Ruiza.

image
ADRIAN DENNIS Afp

image
ADRIAN DENNIS Afp

Linker
27. travanj 2024 01:03