Boris Krčrmar

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
ZARADIO MALO BOGATSTVO

Uspjeh karijere najboljeg hrvatskog igrača: Napravio povijesni rezultat, a sada ga čeka dvostruki svjetski prvak!

Krčmar je ovime postao prvi Hrvat u povijesti koji je izborio treće kolo PDC Svjetskog prvenstva
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 22. prosinac 2023. 18:27

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar ostvario je rezultat karijere plasmanom u treće kolo Svjetskog prvenstva. Krčmaru je ovo bio drugi nastup u drugoj rundi Svjetskog prvenstva i prva pobjeda. Pred ogromnim auditorijem u londonskom Ally Pallyju svladao je 12. nositelja Dirk van Duijvenbodea s 3:1 u setovima.

U prvom setu Duijvenbode nije ponudio previše šanse Krčmaru te je s 3:1 odveo set na svoju stranu. Nastavak je ponudio bolju igru Krčmara koji je s 3:0 izjednačio rezultat prije posljednje stanke u meču.

Bolja igra Krčmara nastavila se i u trećem setu kojeg je Krčmar uzeo s 3:1. Krčmar je time došao na prag pobjede jer je u četvrtom setu bacao prvi. Suvereno je osvojio prvi leg, dok je u drugom van Duijvenbode imao tri pokušaja na izlazu što nije uspio iskoristiti, a to Krčmar kažnjava i izlazom na 82 dolazi do ogromnih 2:0. Tu je prednost kapitalizirao te je izlazom na 102 postavio konačnih 3:0 u četvrtom setu te je s 3:1 izborio plasman u treće kolo Svjetskog prvenstva!

Prolaskom u treće kolo, hrvatski pikadist zaradio je 25.000 funti. Krčmar je ovom pobjedom postao prvi Hrvat u povijesti koji je izborio treće kolo PDC Svjetskog prvenstva u pikadu, a tamo ga čeka legendarni dvostruki svjetski prvak Gary Anderson.

Oduševljeni Krčmar odmah nakon partije dao je izjavu za njemačku televiziju Sport 1 - Kad god pobijedim, ljubim ruku. Jako sam sretan. Pobijedio sam prvi put u drugom kolu i jako sam sretan. Ovo mi je peti put na Svjetskom prvenstvu i prvi ulazak u treću rundu. Žena Jelena je ovdje sa mnom. Bio joj je ovo prvi put na mom meču. Znam da ako budem najbolji mogu pobijediti svakoga, ali vidjet ćemo.

Linker
03. svibanj 2024 14:11