MARCO BERTORELLO Afp
NEZAUSTAVLJIV

Utrka po Kataloniji: Druga pobjeda zaredom Tadeja Pogačara, Mikel Lando najbliži pratitelj

To mu je 66. pobjeda u karijeri i treća u ovoj sezoni
Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2024. 18:08

Najbolji svjetski biciklist, Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) drugi dan zaredom je prvi prošao ciljem etape na Utrci po Kataloniji i tako nakon tri etape napravio gotovo dvije i pol minute prednosti pred najbližim pratiteljem Španjolcem Mikelom Landom (Soudal Quick-Step).

Pogačar je slavio u planinskoj etapi od Sant Joan de les Abadessesa do uspona na Port Aine u dužini od 176,5 km. To mu je 66. pobjeda u karijeri i treća u ovoj sezoni.

Odluka je pala na zadnjem usponu (18,4 km, prosječni nagib 6,7%), na kojem je Landa pokušao napasti Pogačara. No, 25-godišnji Slovenac je odgovorio protunapadom i 7,5 km prije cilja pobjegao konkurentima te prvi prošao ciljem, 48 sekundi prije Lande. Treći je bio Talijan Antonio Tiberi (Bahrain Victorious) koji je bio najbrži u skupini biciklista koja je za Pogačarom zaostala više od jedne minute (+1:03).

Pogačar sada ima 2:27 minuta prednosti pred Landom, a trećeplasirani Rus Aleksander Vlasov (Bora-Hansgrohe) za pobjednikom zaostaje za 2:55 minuta.

Slovenca od nove pobjede u etapnoj utrci, prvoj od prošlogodišnjeg trijumfa na jednotjednoj utrci Pariz-Nica, gotovo ništa više ne može zaustaviti.

Linker
04. svibanj 2024 20:24