ETHAN MILLER Afp
NHL DOIGRAVANJE

Vegas Golden Knights uvjerljivi protiv Minnesote u utakmici odluke, junak Mattias Janmark s hat-trickom

Hokejaši Vegas Golden Knightsa plasirali su se u finale doigravanja Zapadne skupine NHL lige
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2021. 09:35

Oni su slavili 6-2 uvjerljivu domaću pobjedu protiv Minnesota Wilda u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga.

Junak pobjede "zlatnih vitezova" bio je Mattias Janmark (5:09, 52:36, 56:53) koji je postigao "hat-trick", on je doveo svoju momčad u vodstvo od 1-0 sjajnim prolaskom nakon samo 5:09 minuta igre kada je obišao i vratara Wilda Cama Talbota, da bi preostala dva pogotka postigao u trećoj trećini, kada je zabijao za 5-2 i 6-2.

Nakon što je Janmark doveo domaće u vodstvo, gosti su odlično reagirali, njihov kapetan Zach Parise (16:49) je bekhendom kroz vlasite i kroz noge vratara Golden Knightsa Marc-Andrea Fleuryja poravnao na 1-1. U drugoj trećini Nicolas Hague (22:05) je doveo domaće u novu prednost, no gosti su još jednom uspjeli poravnati, strijelac je u situaciji s igračem više na ledu bio Kiril Kaprizov (24:35). No, na pogodak povratnika u redove domaćih, njihova najboljeg strijelca u ligaškom dijelu sezone Maxa Paciorettyja (27:44) gosti više nisu imali odgovor. Do kraja druge trećine još je Zach Whigtecloud (33:38) pogodio za 4-2, da bi Janmark s dva gola u posljednjih 20 minuta postavio konačni rezultat.

Las Vegas će tako u finalu Zapada igrati protiv Colorado Avalanchea koji je u prvom krugu s uvjerljivih 4-0 u pobjedama izbacio Saint Louis Blues.

Sada su poznata tri para drugog kruga doigravanja, u finalu Istoka igrat će Boston Bruinsi i New York Islandersi, a u finalu skupine Central igrat će Carolina Hurricanesi i branitelji naslova Tampa Bay Lightning, dok je samo još otvoreno pitanje koja momčad će se suprotstaviti Winnipeg Jetsima u finalu Sjevera. Trenutačno Toronto Maple Leafsi vode sa 3-2 u pobjedama protiv Montreal Canadiensa, a šesti susret igrat će se u subotu u Montrealu.

Linker
25. travanj 2024 01:56