SHANE HEALEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Shane Healey/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
FENOMENALNA POBJEDA

Veličanstveni uspjeh i senzacija kakva se ne pamti! Hrvat na čudesan način otpuhao najboljeg na svijetu

Velšanin se u jednom trenutku vratio u meč, ali onda se upalila hrvatska mašina
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. srpanj 2021. 19:19

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar ostvario je senzacionalan rezultat na PDC-evom 'Players Championship 18' turniru u Coventryju na kojem je drugog dana natjecanja srušio aktualnog svjetskog prvaka Gerwyna Pricea u osmini finala (6:4). Posebno je impresivan bio završetak meča u kojem je Boro trenutačno najboljem igraču svijeta izašao na 170, popularni 'big fish'.

Poveo je Krčmar s 2:0 u setovima i potom imao priliku za velikih 3:0, ali iskusni Velšanin vratio je stvari na početak. Ipak, u nastavku susreta Boro je stigao do novog breaka kojeg do kraja meča nije ispustio. U četvrtfinalu čekao ga je potom domaći igrač Ryan Searle od kojeg je Krčmar upisao poraz i prije dva tjedna u istoj fazi natjecanja.

Searle je i ovog puta bio bolji u međusobnom okršaju (6:0), ali to ne nikako ne umanjuje fenomenalan rezultat kojeg je Boro ostvario, jer, rušenje svjetskog prvaka zasigurno spada među najveće uspjehe hrvatskog pikado sporta. Osim Gerwyna Pricea, valja istaknuti kako je Hrvat na svojem putu do četvrtfinala nanizao još nekoliko sjajnih igrača.

image
SHANE HEALEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Shane Healey/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

U prvom kolu pao je Škot Ryan Murray, a zatim puno poznatiji Keegan Brown, trenutačno 39. igrač svijeta, a onda i Nizozemac Danny Noppert, 23. igrač svijeta i gotovo redoviti sudionik svjetskih prvenstava.

Osim što je ostvario nešto senzacionalno, ovaj rezultat puno znači za Borisa koji će se uskoro osjetnije pomaknuti na svjetskoj rang listi što će bi mu u budućnosti trebalo garantirati i nešto lakše protivnike. Kako god bilo ovo je veliki dan za hrvatski pikado.

Linker
27. travanj 2024 10:07