Nasser Al Khelaifi u Splitu

 JAKOV PRKIC Cropix
NOVI AMBASADOR

Veliki gazda PSG-a s Čeferinom u Splitu, stigli Bilić, Jakobušić, Mijatović, Vidić... gromki pljesak Ćiri!

‘Hrvatska daje velike sportaše. Zato mi je drago što sam došao u ovu predivnu zemlju‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. rujan 2022. 14:51

Vlasnik PSG-a, 48-godišnji katarski biznismen Nasser Al Khelaifi, proglašen je u Splitu ambasadorom Sportskih igara mladih za 2022. godinu. U amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta, uz nazočnost mnogobrojnih uzvanika iz sporta i javnog života.

Al Khelaifi široj je javnosti najpoznatiji kao vlasnik mega kluba PSG-a s Messijem, Mbappeom i Neymarom, ali do tog statusa stigao je zahvaljujući vlasništvu nad investicijskim fondom Qatar Sport Investments, koji ulaže u sport i zabavu na svjetskoj razini. Na pozornici se pojavio zajedno s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom, koji je promovirao Nassera Al Khelaifija u ambasadora Sportskih igara mladih za 2022. godinu.

- Hvala mom prijatelju Čeferinu - kazao je Al Khelaifi i nastavio:

- Hrvatska daje velike sportaše, posebno nogometaše. Zato mi je drago što sam došao u ovu predivnu zemlju. Još više sam počašćen činjenicom da sam izabran za ambasadora Igara mladih. Djeca su naš najveći dar i nikada ne mogu reći "ne" kada su djeca u pitanju. Mnogo ih možemo naučiti, od discipline do natjecanja. Ponosan sam što sam se pridružio legendarnim sportašima u ulozi ambasadora Sportskih igara mladih da svi zajedno pomognemo u stvaranju boljeg svijeta - kazao je Al Khelaifi.

Zdravko Marić, utemeljitelj Sportskih igara mladih, upoznao je Al Khelaifija preko Čeferina.

- Gospodine Nasser, velika vam hvala. Ponosan sam što ste u Splitu. Cijela moja ekipa navija da PSG bude osvajač Lige prvaka ove godine. Kupili ste nas svojom skromnošću i osobnošću - kazao je Marić.

Čelnik SIM-a Zdravko Marić okupio je respektabilna imena, od predsjednika UEFA-a Aleksandra Čeferina sa suprugom, čelnika HNS-a Marijana Kustića, izvršnog direktora HNS-a Tomislava Svetine, prvog čovjeka Hajduka Lukšu Jakobušića, legendarnog izbornika Vatrenih Miroslava Ćiru Blaževića, nekadašnje Vatrene Stipu Pletikosu, Slavena Bilića, Darija Srnu, Marija Stanića, Matu Bilića, zatim reprezentativce država iz regije, slavne igrače Predraga Mijatovića i Nemanju Vidića. Bili su tu i rukometaš Pero Metličić, vaterpolisti Milivoj Bebić i Deni Lušić, bivši nogometaš Igor Musa, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. Video linkom novom ambasadoru čestitali su Luka Modrić, Goran Ivanišević, Luis Figo, Johannes Hahn...

- Velika je čast za Igre, ali i za gospodina Al Khelaifija - naglasio je Luka Modrić.

Biznismene iz regije u prvom je redu predvodio Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, koji je sjedio uz Miroslava Ćiru Blažević, legendarnog izbornika brončanih Vatrenih, koji je primio posebno priznanje za promociju Igara mladih.

- Moram priznati da sam počašćen što sam ušao u ovu obitelj, koja ima veće značenje od samog sporta. Nisam otkrio Ameriku kada kažem da je sport uvijek spajao. Osobito sam dirnut što su tu i Srbija i BiH, čestitam svima koji vode računa o organizaciji Sportskih igara mladih. Dob mi je uzela snagu da trčim, ali i da govorim. Hvala vam što je manifestacija poprimila internacionalne razmjere. Sretan sam što vidim toliko značajnih lica. Ti, Mariću, čudo od čovjeka, ne moraš se brinuti za sutra ove organizacije, a ja ti se zahvaljujem - emotivno je poručio Ćiro uz gromki pljesak kompletnog amfiteatra.

‘Zdravko, nemojte nikada odustati od ove ideje‘

Uz sportaše nazočni su bili i političari predvođeni potpredsjednikom Vlade RH Davorom Božinovićem te gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom.

- Sportske igre mladih još jednom su pokazale neponovljivu moć okupljanja oko nečeg tako jednostavnog kao što je dječja igra. Djeca su naša budućnost, ali i mudrost čovječanstva. Ideja idealnog svijeta su djeca, ali oni i dalje pate kao žrtve gladi, ratova, sve radi nečijih krivih ideja i čina. Dosad je više od 2,5 milijuna djece prošlo kroz Igre mladih. Zdravku hvala, od ove ideje nemojte nikada odustati jer pridonosite humanijem društvu, čemu svi skupa težimo - kazao je Davor Božinović.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, radosno je ustvrdio...

- Posebno smo ponosni što su Igre započete u Splitu i što se svake godine finale održava upravo u Splitu, najsportskijem gradu na svitu, kako to često volimo kazati. Hvala svima koji podržavaju igre, a posebna zahvala ambasadorima Igara koji šire ideju ovog natjecanja - poručio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image

Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius

JAKOV PRKIC Cropix
image

Zdravko Marić i Ćiro Blažević

JAKOV PRKIC Cropix
image

Nasser Al Khelaifi, Zdravko Marić i Aleksander Čeferin

JAKOV PRKIC Cropix
image

Zdravko Reić i Marijan Kustić

JAKOV PRKIC Cropix
image

Lukša Jakobušić i Slaven Bilić

JAKOV PRKIC Cropix
image

Predrag Mijatović

JAKOV PRKIC Cropix
image

Darijo Srna

JAKOV PRKIC Cropix
image

Aleksander Čeferin i supruga Barbara

JAKOV PRKIC Cropix

Linker
22. travanj 2024 04:53