Bruna Duvančič i Nika Karabatić

 TK Marjan (Facebook)
TAEKWONDO

Veliki uspjeh mladih Hrvatica: Nika Karabatić i Bruna Duvančić prvakinje Europe!

Ukupno je Hrvatska na juniorskom EP u Sarajevu osvojila 5 medalja odnosno tri zlatne i dvije brončane
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. studeni 2021. 18:01

Hrvatska je zadnjeg dana natjecanja na juniorskom Europskom prvenstvu u taekwondou u Sarajevu osvojila još tri medalje, od čega su čak dvije zlatne. Nove prvakinje Europe postale su Nika Karabatić i Bruna Duvančič, obje članice splistkog Marjana.

Bruna Duvančić (do 49 kg) je bila slobodna u 1. kolu, da bi u 2. kolu pobijedila Violet Kolesnikovu iz Rusije 8:5. U četvrtzavršnici je bila bolja od Šveđanke Indre Boden 24:15, da bi za prolazak u završnicu pobijedila i Francuskinju Mays Kamkasoumphou. U finalu je Bruna pobijedila Turkinju Aleynu Senyurt 8:5.

Brunina klupska kolegica, Nika Karabatić je imala donekle sličan put. Nakon slobodnog joj 1. kola, u 2. je kolu pobijedila Španjolku Elsu Hernandez 44:34. U četvrfinalu je "pala" Šveđanka Anna Holmstrom 19:10, te u polufinalu Bjeloruskinja Valerija Mičkova, vrlo uvjerljivo 18:1. To je pak bilo ništa prema nadmoči u finalu nad Francuskinjom Iris Ducos protiv koje je na kraju druge runde povela 31:5, što je automatski prekid borbe i drugo slavlje za mladu Hrvaticu.

Treću kolajnu za Hrvatsku, brončanu preciznije, osvojio je Daniel Barun (+78 kg, St. Kwan Split) koji je prvo svladao Jirija Stastnyja iz Češke 13:10, pa Laurentina Snacova iz Rumunjke 21:6, da bi ga u polufinalu svladao Talijan Antonio Gerrone 26:7. Ukupno je Hrvatska na juniorskom EP u Sarajevu osvojila 5 medalja odnosno tri zlatne i dvije brončane.

Linker
25. travanj 2024 16:30