Mark Allen u zagrljaju s ocem

 JOHN PATRICK FLETCHER/ACTION PLU/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
OTVORIO DUŠU

Veliko priznanje jednog od najboljih na svijetu: ‘Bankrotirao sam! Sram me reći gdje danas živim...‘

‘Tužno je ovo s obzirom na sve što sam ostvario u igri i koliko mi je dobro išlo‘
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2022. 10:03

"Pretjerano sam trošio na svaki aspekt svog života", otvoreno je u razgovoru za BBC priznao Mark Allen, inače jedan od najboljih igrača snookera.

36-godišnjak iz Sjeverne Irske tijekom karijere je zaradio više do 3,5 milijuna funti, no raskošni život doveo ga je do toga da je bankrot bio njegov ‘jedini izbor‘.

"Da, lako je pročitati da sam zaradio 3,5 milijuna, ali trošio sam novac onoliko brzo koliko mi je on i pristizao", nastavlja svoju priču Allen, nekadašnji polufinalist Svjetskog prvenstva.

Mark danas živi u unajmljenom smještaju, a iza njega je i skupi razvod od bivše supruge Kyle McGuigan s kojom ima kćer imena Hayleigt."

image

Mark Allen

COLIN POULTNEY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Tužno je ovo s obzirom na sve što sam ostvario u igri i koliko mi je dobro išlo. Da, sram me, ali sada mi je prioritet srediti život. Nisam ništa ostavljao sa strane za crne dane. U lošijim sezonama sam trošio kao da su iza mene one dobre. Nisam izdvajao dovoljno za porez, za sve pravne stvari oko razvoda, odvjetnike... Ma sve se skupilo. Da se mogu vratiti u prošlost? Bio bih pametniji s novcem", otvoreno će Allen.

"Živim u iznajmljenom smještaju, a malo me sram to reći kao 10. igrač svijeta", dodao je.

U svijetu snookera može se zaraditi ozbiljan novac. I Allenova brojka za mnoge je impresivna, ali najbolji je primjer pobjednik ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, legendarni Ronnie O‘Sullivan koji je samo za tu titulu kući ponio pola milijuna funti, dok je njegov protivnik u finalu, Judd Trump, osvojio 300,000 manje. O‘Sullivan, dodajmo, ima najveću zaradu u karijeri te je dosad u džep pospremio čak 12,7 milijuna funti.

image

Mark Allen i Ronnie O‘Sullivan

ISAAC PARKIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Linker
30. travanj 2024 17:01