Kaos u Augusti

 Screenshot: Twitter
U SEKUNDI NASTAO KAOS

VIDEO: Čudom izbjegnuta tragedija na elitnom natjecanju, tri ogromna stabla zgnječila su sve pred sobom

Rušenje stabala vjerojatno je posljedica olujnog nevremena koje je ranije poharalo područje
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. travanj 2023. 08:03

Na golf terenu u Augusti na kojem se trenutno igra prestižni The Masters u petak je pravim čudom izbjegnuta tragedija. Nadomak 17. rupe u čijoj je blizini bio veliki broj gledatelja srušila su se tri ogromna stabla visoka tridesetak metara. Grane su poklopile nekoliko stolica na kojima pukom srećom u tom trenutku nitko nije sjedio.

- Šišarke su nam počele padati po leđima, okrenuli smo se i pogledali prema gore i čuli snažan zvuk pucketanja... Srećom, sklonili smo se na vrijeme. Stablo je zgnječilo 10 stolaca koji su tamo stajali - ispričao je jedan od očevidaca.

Naravno, natjecanje je prekinuto i odgođeno za subotu.

- Augusta National Golf Club može potvrditi da nema ozljeda od tri stabla koja su srušena zbog vjetra. Sigurnost i dobrobit svih koji sudjeluju na Masters turniru uvijek će biti glavni prioritet kluba. Nastavit ćemo pažljivo pratiti vrijeme danas i tijekom turnira - priopćili su organizatori.

Rušenje stabala vjerojatno je posljedica olujnog nevremena koji je ranije toga dana dvadesetak minuta harao tim područjem. U trenutku nezgode vjetar je bio miran.

Linker
04. svibanj 2024 12:32