Francuz Valentin Ferron ostao je visjeti s mosta nakon nesreće 24 km prije cilja etape

 Screenshot/Eurosport
IZNAD PROVALIJE

VIDEO: Nadrealne scene s utrke u Francuskoj, biciklist se nakon sudara rukama držao za rub mosta

‘Bilo je malo napeto. Završio sam na gomili, a onda sam se odjednom našao s nogama u zraku‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. veljača 2023. 11:20

Nevjerojatna scena obilježila je drugu etapu biciklističke utrke Etoile de Bessèges koja se održava u Francuskoj. Nakon velikog sudara koji se dogodio 24 kilometara prije cilja jedan je biciklist doslovno ostao visjeti s kamenog mosta, držeći se rukama za rub.

Mali most pokazao se pretijesnim za gomilu koja je u tom trenutku pokušavala prijeći preko njega. Rezultiralo je to velikim sudarom u kojem je najgore prošao 24-godišnji francuski biciklist Valentin Ferron.

Član momčadi TotalEnergies odbačen je na zid mosta s desne strane ceste i zamalo se prevrnuo u provaliju. Na dramatičnoj snimci vidi se kako visi s mosta, ali ova je zastrašujuća situacija, srećom, imala pozitivan ishod. Ferron se uspio uspeti natrag uz pomoć Axela Laurancea iz momčadi Alpecin-Deceuninck.

- Bilo je malo napeto. Učinio sam što sam mogao da izbjegnem pad, ali bio je neizbježan. Završio sam na gomili, a onda sam se odjednom našao s rukama zalijepljenim za zid i s nogama u zraku, ne znam ni sam kako. Srećom, Axel Laurance mi je puno pomogao da se vratim na cestu i hvala mu na tome - opisao je kasnije Ferron koji je, srećom, prošao bez težih posljedica.

- Samo su mi malo razbijena koljena, ali inače nije loše.

Bilo je, međutim, onih koji su u sudaru prošli s puno ozbiljnijim ozljedama. Na kraju nije bilo dovoljno vozila hitne pomoći za sve ozlijeđene, pa su organizatori morali zaustaviti i otkazati etapu.



POGLEDAJTE ‘VAR SOBU‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.

Linker
05. svibanj 2024 06:12