Skandiranje 'Livaja, Livaja' u Ally Pallyju

 SN
GRMILO U ALLY PALLYJU

Video: Nevjerojatne scene u Londonu! Navijači u čuvenoj dvorani skandirali: ‘Livaja, Livaja...‘

Zanimljivi trenutak dogodio se za vrijeme pikado meča između Petera Wrighta i Ryana Meiklea
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2021. 07:01

Prošle je srijede započelo Svjetsko prvenstvu u pikadu koje se godinama tradicionalno održava u blagdansko vrijeme i to u famoznoj Ally Pally dvorani u Londonu. Drugu godinu zaredom sudionik ovog velikog događaja bio je i najblolji hrvatski pikadist svih vremena Boris Krčmar.

Ipak, Boro je u prvom kolu upisao poraz od domaćeg predstavnika Adama Hunta, trenutačno 43. igrača svijeta. Nije to bilo najbolje Krčmarovo izdanje, ali svakako još jedno vrijedno iskustvo koje će mu dobro doći u nastavku karijere na najvećoj svjetskoj pozornici kada je pikado u pitanju.

Također valja istaknuti kako je s Borisom u pratnji bilo još jedno veliko hrvatsko ime u pikadu, a to je Vladimir Godinović‎ koji je iz prve ruke pratio spektakl u Ally Pally dvorani. Prepun dojmova po povratku iz Londona prenio nam je djelić atmosfere, a zanimljiv trenutak dogodio se za vrijeme meča između škotskog velikana Petera Wrighta i Engleza Ryana Meiklea.

Naime, u jednom je trenutku Godinović povikao prema Meikleu 'livaja' što u dalmatinskom žargonu znači ljevak, obzirom da spomenuti strelice baca lijevom rukom. Čuvši njegov uzvik, engleski su navijači nastavili u istom ritmu.

Bila je to lukava 'diverzija' kojom je Splićanin Vladimir 'natjerao' domaće fanove da u spektakularnoj dvorani zapravo skandiraju ime najboljeg Hajdukovog igrača ove sezone. Zanimljiva situacija koja će se svakako dopasti navijačima Bijelih.

Linker
20. travanj 2024 04:29