Pas je izazvao kaos na Tour de Franceu

 SCREENSHOT
VELIKI INCIDENT

VIDEO: Pas uletio među bicikliste na Tour de Franceu i izazvao kaos: ‘Nije smiješno kad se dogodi vama‘

Najgore je prošao Yves Lampaert koji je u nesvakidašnjem kaosu i ozlijeđen
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2022. 14:09

Veliki incident obilježio je Tour de France. Utrka se već bližila kraju, a onda je nastao pravi kaos. Jedan pas se zaletio među bicikliste i skrivio nesvakidašnju nesreću. Najgore je prošao Yves Lampaert koji je zadobio ozljedu noge.

"Vidio sam psa u zadnji trenutak i tada je dečko ispred mene jako zakočio. Nisam to očekivao. Vidjeli smo da se to već događalo na Touru i stvarno nije smiješno kada se to dogodi vama. Nisam ni prije bio ljubitelj pasa, a ovo sigurno nije pomoglo", rekao je Lampaert za VeloNews.

Nesvakidašnju nesreću sa Tour de Francea možete pogledati OVDJE.

Roglič odustao

Slovenski biciklistički as Primož Roglič drugi put zaredom neće završiti utrku Tour de France nakon što je njegova ekipa Jumbo-Visme objavila da je Roglič odlučio odustati prije početka 15. etape.

Odustajanje je posljedica ozljeda koje je 31-godišnji olimpijski pobjednik u kronometru zadobio prilikom pada u petoj etapi.

Od tada se "transformirao" u pomoćnika, vozio je u bolovima, a najveći problem mu je bilo iščašeno rame. Nakon 14 etapa bio je ukupno 21. s 33 minute i 39 sekundi zaostatka iza vodećeg momčadskog kolege Jonasa Vingegaarda.

"Ponosan sam na svoj doprinos sadašnjem poretku i vjerujem da će momčad ostvariti sve ambicije", kratko je poručio Roglič, koji se sada može pripremati za Vueltu, gdje lovi četvrtu uzastopnu titulu.

Zaražen i Danac Nielsen

Danski biciklist Magnus Cort Nielsen nova je žrtva zaraze novim koronavirusom na utrci Tour de France, a ukupno je sedmi zaraženi biciklist u Francuskoj.

Pobjednik desete etape i jedan od heroja prve etape u Danskoj, nakon koje je u točkastoj majici neko vrijeme vodio u poretku brdskih ciljeva, postao je sedmi vozač koji je morao napustiti utrku zbog infekcije.

"Magnus Cort probudio se jutros s glavoboljom i temperaturom, a test je pokazao infekciju. Trenutačno je još kod liječnika", rekao je njegov tim Education First (EF) u priopćenju za javnost.

Tour de France završava u nedjelju.

Linker
15. svibanj 2024 02:56