TWITTER
NEOČEKIVANO

Video: Potez koji je oduševio svijet! Prestigao rivala pred ciljem, pa stao i pustio ga da osvoji medalju

Na kraju je i njega dočekalo iznenađenje za fair-play potez godine i svi su bili sretni
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2020. 21:12

Čini se da Španjolci imaju pobjednika u kategoriji fair-play potez godine! Diego Mentriga učinio je nešto čemu se divi cijeli svijet, barem onaj dio koji je saznao za taj sjajan potez Španjolca, a pamtit će ga je jedan Britanac koji je upravo zahvaljujući njemu osvojio medalju...

Naime, taman negdje u blizini cilja utrke Santander Triatlon natjecatelj James Teagle malo se pogubio i krenuo je krivim putem, prestigao ga je domaći natjecatelj Diego Mentriga, no ovaj je tik pred ciljem stao i pričekao Britanca.

"Pa bio je ispred mene cijelo vrijeme. Ne bi bilo pošteno. Zaslužio je medalju i treće mjesto", rekao je Diego poslije utrke.

Britanac mu je pružio ruku u znak zahvalnosti.

"Kad sam vidio da je promašio stazu, jednostavno sam stao. Možda nije primijetio znakove ili su bili krivo postavljeni. Ne znam, ali znam da bih i idući put jednako napravio", rekao je Španjolac.

Organizatori su znali cijeniti ovaj potez, te su i Španjolcu dodijelili medalju za "počasno" treće mjesto, te mu dali i novčanu nagradu od 300 eura koliko iznosi za navedeni plasman.

Linker
08. svibanj 2024 20:20