Sportske igre mladih

 KARLO SUTALO
ČUDESNA ZAVRŠNICA

Više od 320 tisuća djece i mladih sudjelovao je na ovogodišnjim Plazma Sportskim igrama mladih

Ovogodišnji vrhunac natjecateljskog dijela bila su velika finala Coca-Cola Cupa
Piše: PROMOObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 16:17

Alta banka Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održala se u Splitu od 19. do 23. kolovoza. Iako su se okupili zbog natjecanja, atmosfera na međunarodnoj završnici bila je izvanredna, a djeca i mladi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije u Splitu su se družili, kupali, upoznavali vršnjake, ali i spoetske idole.. Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, u Splitu je okupila 824 sudionika Državnih prvaka u 10 sportskih disciplina koji su se natjecali za titulu Međunardonih pobjednika.

Toki i Šoki međunarodne prvakinje i D&D doprvakinje u odbojci na pijesku dolaze iz Hrvatske, a u muškoj konkurenciji iz Slovenije, zlatni su Valentin Predan i Peter Bregar, dok su Lan Trpinc i Urbančić srebrni.

U sklopu Telemach Dana sporta održana su natjecanja u graničaru i u atletici. Graničar je posebno popularna disciplina jer kroz natjecanja miješanih ekipa dječaka i djevojčica promiče inkluziju, jednakost i toleranciju. Vatreni zmajčeki (Hrvatska) četvrti put za redom su međunarodni prvaci u graničaru, jedinstven je to rezultat na Igrama, a Zmajčeki se s ovom zlatnom medaljom i opraštaju od natjecanja u graničaru.

Ekipa Cekači iz Koprivnice zaigrala je u mlađoj kategoriji i kući se vraća sa srebrnom medaljom, a njihova sugrađanka Ella Sever s broncom. Turnir u uličnoj košarci Kinder Joy iznimno je atraktivan kako za igrati tako i za gledati. Uz podršku i glasno navijanje Radnice (Hrvatska) zlatne su u ženskoj, a JK u napad (Srbija) u muškoj konkurenciji, dok su predstavnici Hrvatske ekipa Brate ja sam iz Donjeg Miholjca brončani. Održane su utakmice i Tommy malonogometnog turnira do 12 godina na kojem je slavila ekipa Srćkovo jato (Srbija). Na HEP turniru u rukometu zlatna je RK Metalac (Hrvatska), a srebrna ekipa u ženskoj kategoriji je RK Novska (Hrvatska). Bile vile (Hrvatska) najbolja su ekipa MIS turnira u rukometu u ženskoj kategoriji. Toki i Šoki međunarodne prvakinje i D&D doprvakinje u odbojci na pijesku dolaze iz Hrvatske. Natjecanja međunarodne završnice održana su i u PBZ cup-u u šahu gdje su najbolje odigrali Leo Glavač (Slovenija) i Iva Crvelin (Hrvatska), a Lucija Kovačević iz Virovitice je odlična brončana. Benjamin Demitrović i Una Grubešić najbolji su na PAKET24 cup-u u tenisu. Sara Rivetti iz Krapine brončana je u stolnom tenisu.

ALJOŠA ASANOVIĆ I IGOR ŠTIMAC DODIJELILI MEDALJE

Ovogodišnji vrhunac natjecateljskog dijela bila su velika finala Coca-Cola Cupa. Pobjednici ovog najvećeg malonogometnog turnira u Europi, su ekipe iz Bosne i Hercegovine FK Pirometal u muškoj i Radnik u ženskoj konkurenciju. Iz Hrvatske ekipa ŽNK Rijeka u ženskoj konkurenciji je sjajna srebrna. Medalje najboljim ekipama i pojedincima dodijelili su nogometne legende Aljoša Asanović i Igor Štimac, ministar sporta Sjeverne Makedonije Borko Ristovski, ministar sporta Srbije Zoran Gajić i osnivač i predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

image

Sportske igre mladih

KARLO SUTALO

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, koja je kroz 28. godina postojanja promovirajući sport i sportski način života obogatila živote više od 3.088.000 djece i mladih.

Linker
05. rujan 2024 11:00