DRAZEN KOKORIC
BeActive Night

Više od 45.000 građana sudjelovalo je u aktivnostima Europskog tjedna sporta

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe
Piše: PROMOObjavljeno: 06. listopad 2023. 12:08

Trčanje, hodanje, košarka, odbojka, fitness, pilates, rukomet, jedrenje, boks, streljaštvo, skijaško trčanje, planinarenje, para sport ali i brojni drugi sportovi pokrenuli su više od 45.000 građana diljem Hrvatske u sklopu ovogodišnjeg, devetog po redu, Europskog tjedna sporta, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije kojoj je glavni cilj promocija sporta i tjelesne aktivnosti među građanima Europe, a svake godine održava se u razdoblju od 23. do 30. rujna. Ministarstvo turizma i sporta nacionalni je koordinator ovog događaja te zaduženo za provedbu projekta koji uključuje organizaciju nacionalnih događanja, koordinaciju svih aktivnosti u Hrvatskoj te promicanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života tijekom cijele godine.

image
DRAZEN KOKORIC

Ovogodišnji tematski dani, Outdoor event Zrmanja triple Challenge 3.0, Sportsko selo, #BeActive Night - vježbanje pod zvijezdama, Dan mladih, Školski dan, ali i vježbanje na radnom mjestu, pokazali su tisućama građana da se aktivan može biti uvijek i svuda.

Europski tjedan sporta ove godine pokrenuo je Zagreb, Rijeka, Zadar, Šibenik, Solin, Kaštel Lukšić, Metković, Bjelovar, Rovinj, Čakovec, Vodnjan, Poreč, Maslenica, Mursko Središće, Kutjevo, Vela Luka, Posedarje i mnoge druge gradove, mjesta i općine te s više od 155 događaja na više od 30 različitih lokacija potaknuo građane da budu aktivni.

image
DRAZEN KOKORIC

Cilj inicijative je povezati cijelu Hrvatsku i potaknuti ih na tjelesnu aktivnost, neovisno o spolu, dobi, tjelesnoj spremi ili lokaciji, a ove godine Europski tjedan sporta zaista je obilježen u svakom kutku Lijepe Naše. S godinama se povećava broj građana koji sudjeluju u Europskom tjednu sporta, a posebno veseli činjenica da ti isti građani zahvaljujući aktivnostima kroz koje prolaze tijekom Tjedna mijenjaju svoje životne navike i ostaju aktivni cijelu godinu čime se ostvaruje glavni cilj ovog projekta - poticanje ljudi na zdrav i aktivan život. U širenju poruke #BeActive i ove godine sudjelovali su ambasadori Europskog tjedna sporta: Leona Popović, Dina Levačić, Ivan Kvesić, Ivan Krapić, Maja Drobnjaković i Dino Sinovčić.

Deveti Europski tjedan sporta u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba u Noć sporta 23. rujna uključio je sportske ustanove koje su bile besplatne za korištenje svim građanima od 22 do 24 sata.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je „#BeActive“. Ovom porukom potiče se građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine.

Linker
01. svibanj 2024 14:25