Andrej Gaćina

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Walther ubojica Hrvata, Andrej Gaćina propustio ogromnu prednost: ‘Pojma nemam što mi se dogodilo‘

Na WTT Contender Zagreb Openu ostali smo bez hrvatskih predstavnika u pojedinačnom dijelu nadmetanja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. lipanj 2022. 18:26

Nakon prvog dana glavnog dijela turnira, više gotovo pa da nemamo hrvatskih predstavnika na WTT Contender turniru Zagreb Open. Odnosno, ostao nam je u igri još samo ženski par Hana Arapović i Mateja Jeger. Žao nam je dakako svakog hrvatskog poraza danas u dvojci Doma sportova, ali onaj našeg prvog reketa, poraz Andreja Gaćine je ipak osobito gorak. Andrej je naime u petom setu dvoboja protiv Nijemca Ricarda Walthera, imao vodstvo 7-0, pa i 10-6, da bi na koncu izgubio 10-12.

- Pojma nemam što se dogodilo. Na kraju ga je toliko pomazila sreća da... Ne znam - ljut i zbunjen je, sve u jednom bio Andrej Gaćina.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Htio dulje u svom gradu

Ricardo Walther, isti onaj Nijemac koji je u posljednjem krugu kvalifikacija izbacio Franu Tomislava Kojića, sada je bio koban i za Gaćinu. Čovjek baš ne voli Hrvate. Niti Filip Zeljko nije uspio proći 1. kolo pojedinačno, ali bez obzira na ispadanje odigrao je silno uzbudljiv, neizvjestan, dobar meč protiv Kineza Wanga koje je "uzeo" jedan set, dvaput bio blizu. U redu, znamo da to Filipu u konačnici...

- Ma, znači u redu, ali želio sam ipak ostati dulje ovdje i u svom gradu, Zagrebu. Prva dva seta sam vodio, ali sam oba izgubio tijesno. Prvi na 11, drugi na 9 poena. Dao sam sve od sebe.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji obje su naše igračice u glavnom ždrijebu izgubile, Mateja Jeger i Hana Arapović. Iako, sasvim realno i očekivano. Hana je odradila fantastičan posao na Zagreb Openu. Nadala se jednoj do dvije pobjede, ostvarila ih je četiri u kvalifikacijama i ušla u 1. kolo. Kineskinja Han je za našu Hanu jednostavno prejaka. Hrvatska je prvakinja uspjela kombinirano u 3 seta osvojiti 11 poena. Mateja Jeger je imala i još težu suparnicu. Drugu nositeljicu Zagreb Opena, a 6. igračicu svijeta, Japanku Mimu Ito.

- Dobro je čak to i izgledalo, s tim da je zadnji set moglo ipak malo bolje - nakon svog će dvoboja Jeger uz nastavak.

- Imam manjih problema s ozljedom kuka, ali iskreno zadovoljna sam. Mislila sam da će Ito odigrati puno bolje, ali sam čula i da je ona prije dva dana završila u bolnici malo, tu u Zagrebu. Tako da niti ona vjerojatno nije pokazala sve ono što može, ali ne sumnjam da će pokazati kasnije.

Frane i Ivor prvi put

Ipak, ima Mateja iz četvrtka u Domu sportova i jednu pobjedu. U paru s Hanom Arapović, svladale su Slovenke Stražar i Tofant. Zagreb Open će vas gledati i u petak.

- Hana i ja smo sada prvi puta igrali u paru i dobro se s njom osjećam za stolom. Trebamo sigurno još trenirati zajedno da bi bilo i bolje. Iskoristile smo šansu jer imamo dobar ždrijeb. Ušle smo u četvrtfinale s Njemicama, izbjegle smo Japanke, Kineskinje...

- Frane i ja smo zapravo odigrali odlično za prvi put jer smo sada prvi put uopće igrali zajedno - veli Ivor Ban vezano uz sraz muških parova protiv japanske kombinacije Uda i Togami.

Nažalost, za njega jučerašnji dan baš i nije bio idealan. Malo nakon muških parova, izgubio je zajedno s Hanom Arapović i 1. kolo mješovitih parova od srpskog tandema Izabela Lupulesku i Dimitrije Levajac.

Razultati

MUŠKI, 1. KOLO: Filip Zeljko (Hrv) - Wang Chen Ce (Kin) 1:3 (-11,-9,6,-9); Andrej Gaćina (Hrv) - Ricardo Walther (Nje) 0:3 (-7,9,4,-8,-10).

ŽENE, 1. KOLO: Mateja Jeger (Hrv) - Mima Ito 0:3 (Jap) (-6,-10,-4); Han Feier (Kin) - Hana Arapović (Hrv) 3:0 (1,8,2).

MUŠKI PAROVI, 1. KOLO: Uda/Togami (Jap) - Kojić/Ban (Hrv) 3:1 (-7,8,6,11).

ŽENSKI PAROVI, 1. KOLO: Stražar/Tofant (Slo) - Arapović/Jeger (Hrv) 0:3 (-1,-9,-7).

MJEŠOVITI PAROVI, 1. KOLO: Ban/Arapović (Hrv) - Levajac/Lupulesku 1:3 (Srb) (9,-7,-12,-4)

Linker
27. travanj 2024 01:21