Anton Glasnovic

STRELJAŠTVO

Zlato ide u Hrvatsku: Antonu Glasnoviću najsjajnije odličje na Svjetskom kupu u Larnaci

Antonu je to treće pojedinačno zlato u Svjetskom kupu, prvo je osvojio na istom mjestu 2021. godine
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. travanj 2023. 17:20

Odličan nastup naših trapa na Svjetskom Kupu u ciparskoj Larnaci. Imali smo tri aduta, dva finala i jedan superfinale, a Anton Glasnović je u njemu osvojio zlato.

Antonu je to treće zlato pojedinačno u Svjetskom kupu, prvo je osvojio na istom mjestu 2021. godine, drugu u Kairu 2021, preostala tri su timska, a treba im pridodati i europsko zlato u double trapu iz Osijeka 2021. Jedina šteta da se Svjetski kup više ne računa od ove sezone za olimpijsku normu, jer bismo sad imali prvu streljačku.

Među osam najboljih bili su Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović. U kvalifikacijama Giovani Cernogoraz zauzeo je 4. mjesto sa 120 pogođenih meta, Anton Glasnović u raspucavanju je bio osmi sa 118 meta i iz finale je izbacio Talijana de Filippisa, dok je Josip Glasnović sa 118 pogođenih meta bio na 11. mjestu. Inače, gađao je čak 131 strijelac.

U finalnom obračunu najbolji osam bilo je podijeljeno u dvije skupine, oba naša aduta bila su u drugoj. Finalni obračun četiri najbolja izborio je Anton Glasnović. On je u ‘našoj‘ skupini s Egipćaninom Mehelbom opalio 22/25 i zauzeo finalnu poziciju za koju je Cernogoraz ostao kratak zbog jednog pogođenog goluba manje.

U drugoj skupini finale je kao broj 1 izborio Cipranin Makri sa 21/25, dok je drugi nakon raspucavanja sa 20/25 bio Poljak Pasierbski ispred Slovaka Drobnyja.

I onda u velikom finalu četiri najbolja strijelaca, prvi ispada Poljak Pasierbski sa 11/15, ostalo je još deset hitaca, Glasnović je vodio s Makrijem. U završnih deset metaka trojice najboljih Mehelba završava kao treći sa 19/25, u zadnji metak Makri i Glasnović ulaze sa 22:22 i slijedi raspucavanje za zlato, deset metaka plus. ‘Poluvrijeme‘ 5:5, kraj 10:10, produžetak metak za metak, Glasnović pogađa, Marki fula i zlato ide u Hrvatsku!

Linker
03. svibanj 2024 21:43