DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SJAJAN NASTUP

Zlato Tina Srbića na Svjetskom kupu: Skrpali ga za finale, pa dobio jednu od najvećih ocjena u karijeri

Osmo mu je to zlato u karijeri u Svjetskom kupu i ukupno 15. medalja
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 30. svibanj 2021. 17:51

Ni leđa koja su ga u petak ukliještila usred kvalifikacijskog nastupa nisu ga uspjela zaustaviti. Tin Srbić osvojio je zlato na turniru Svjetskog kupa u Varni, a pritom je dobio i jednu od najviših ocjena u karijeri - 14,850. Toliko je dobro i kvalitetno odradio vježbu na preči usprkos spomenutim problemima s leđima koje je "unio" i u nedjeljno finale.

Osmo mu je to zlato u karijeri u Svjetskom kupu i ukupno 15. medalja. Osim toga, bilo mu je ovo 20. uzastopno finale što je doista raritetan podatak za spravu poput preče u kojoj vas i sitna greška može izbaciti iz igre.

- Prošlo je jako dobro, napravio sam što sam i planirao, dakle vježbu sa startnom ocjenom 6,2 i na kraju sam dobio jednu od svojih najboljih ocjena ikada. Već jako dugo nisam tako dobro napravio vježbu. Dva dana sam imao velikih problema s leđima, nekako smo ih skrpali za finale, a tek kad malo popusti adrenalin ću vidjeti kako se osjećam. Ali, dobro je završilo, zadovoljan sam i sada čekam Svjetski kup u Osijeku gdje želim pokazati još jaču vježbu - rekao je najbolji hrvatski gimnastičar.

Bio je sretan zbog još jedne stvari.

- Drago mi je da sam bio na postolju s Carlom Macchinijem, svojim prijateljem iz Italije, nakon osam godina i EYOF-a opet smo zajedno.

Te 2013. u Utrechtu Macchini je osvojio zlato, a Srbić broncu. U međuvremenu su se uloge promijenile, Tin je postao svjetska klasa, a sada je i Talijan drugim mjestom u Varni (14,650) pokazao da bi u budućnosti mogao biti opasan. Treći je jučer bio Mađar Krisztian Balazs (14,350), a četvrti Litavac Robert Tvorogal, lanjski europski prvak (14,350).

Ana Đerek zauzela je šesto mjesto na parteru s ocjenom 12,400, a pobijedila je Uzbekistanka Dildora Aripova (13,150).

- U subotu sam bila četvrta na gredi, u nedjelju šesta na parteru. Moglo je i bolje, ali ne mogu reći da nisam zadovoljna, super je uoči Tokija i za prvi Svjetski kup u godinu i pol dana. Ovaj put nije bila medalja, ali izvukli su nas Aurel i Tin izvukli svojim zlatima, tako da ostatak ekipe nije morao ništa raditi, ha-ha - rekla je Ana.

Aurel Benović u subotu je osvojio zlato na parteru, tako da Hrvatska nakon Varne na kontu ima 37 pobjeda u Svjetskom kupu.

Linker
18. travanj 2024 20:08