RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ĐAGRO BRONČANA

Zlato za Šapinu i dvije bronce u taekwondou, srebro za Antona Glasnovića na Mediteranskim igrama

Hrvatski strijelac Anton Glasnović osvojio je srebrno odličje u trapu na Mediteranskim igrama u Alžiru
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2022. 18:10

Druga je to medalja u streljaštvu za Hrvatsku na ovom natjecanju nakon srebra Mirana Maričića u gađanju zračnom puškom.

Anton Glasnović je s najboljim rezultatom kvalifikacija (123 pogotka) izborio mjesto u polufinalu u kojem je također imao najbolji rezultat (24).

No, u finalnom nadmetanju ga je uspio nadmašiti Turčin Oguzhan Tuzun koji je imao 29 pogodaka, jedan više od hrvatskog strijelca. Broncu je osvojio predstavnik San Marina Gian Marco Berti.

Antonov brat Josip Glasnović, olimpijski pobjednik iz 2016., završio je na diobi 13. mjesta u kvalifikacijama (115 pogodaka).


Hrvatska reprezentativka u jedrenju na dasci Palma Čargo (IQFOIL) osvojila je brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru, gdje je u današnjem plovu za medalje bila osma, ali to joj je bilo dovoljno da zadrži mjesto na pobjedničkom postolju.

Natjecanje je završila sa 66 bodova, a manje od nje sakupile su samo Francuskinja Helen Noesmoen (46) i Talijanka Marta Maggetti (47).

U nedjelju su održani plovovi za odličja i u klasama ILCA6 (nekadašnji Laser Radial) i ILCA7 (nekadašnji Laser).

Hrvatska olimpijka Elena Vorobeva (ILCA6) je u zadnjem jedrenju bila deveta, a s ukupno 56 bodova je završila na osmom mjestu. Prvakinja Mediterana je Francuskinja Marie Barrue (25 bodova), srebro je osvojila Talijanka Chiara Benini Floriani (30), a broncu Turkinja Ecem Guzel (33).

Stipe Gašpić je u zadnjem plovu (ILCA7) osvojio treće mjesto, ali nije mogao prestići u ukunom redoslijedu brata Brunu koji je zadnjeg dana natjecanja osvojio četvrto mjesto. Bruno je sa 77 bodova osvojio ukupno 11. mjesto, a Stipe je završio na 12. poziciji (99).

Francuski jedriličar Jean Baptiste Bernaz je osvojio zlatno odličje (19) i prije zadnjeg plova. Španjolac Joel Rodriguez Perez (35) je zadržao srebro, a Talijan Giovanni Coccoluto (37) broncu.


Zlato i dvije bronce u taekwondou

Na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu 22-godišnji Ivan Šapina osvojio je zlatnu medalju u tekvondou, dok su se broncama okitili Bruna Duvančić i Lovre Brečić.

Sjajna je bila nedjelja za Šapinu koji se pokazao najboljim u kategoriji +80kg. Prvo je u četvrtfinalu potpuno dominirao i s uvjerljivih 24-3 pobijedio Dinka Šegedina iz Bosne i Hercegovine.

Uslijedilo je potom polufinalno slavlje protiv Talijana Roberta Botte od 18-15 i za kraj pobjeda protiv marokanskog predstavnika Ayouba Bassela od 35-25.

Bruna Duvančić je četvrtfinalnom pobjedom 11-9 protiv Tunižanke Ikram Dhahri osigurala najmanje broncu u -49kg kategoriji, a na putu prema finalu zapela je u dvoboju protiv Turkinje Merve Dincel koja je slavila 7-5.

Brončanu medalju osvojio je i Lovre Brečić u -68kg kategoriji i to pobjedom 42-10 protiv Albanca Juirda Canija. Kasnije je izgubio polufinalni ogled protiv Turčina Hakana Recbera. Bilo je 36-33 za turskog predstavnika.

Linker
26. travanj 2024 10:47